Menu

Udstyr til hundetræning

Hundetræning er en meget bred betegnelse. Der findes mange forskellige metoder og overbevisninger om, hvordan man bedst kan træne sin hundehvalp og hund.

Mere information

1 - 24 af 33 produkt

Træning med din hund er et meget bredt begreb. Der er mange forskellige metoder og holdninger til hundetræning. Det starter ofte hos en hundeskole, efterfulgt af træning af lydighed, agility, flyball eller jagttræning. Aktive sportsgrene som man kan dyrker med sin hund vinder popularitet, såsom Canicross. Træning og opdragelse af hunden styrker forholdet mellem hund og ejer og kan i nogle tilfælde forhindre adfærdsproblemer. Derudover er det  dejlig at være aktiv sammen med hunden!

Hundetræning

Træning med hunde udføres generelt af hundeejeren, der ønsker en velopdragen familie hund, eller som ønsker at tilbringe tid med deres hund på en afslappende og meningsfuld måde. Derudover er der også mange hunde, der er trænet med et professionelt formål. Tag for eksempel politihunde, vagthunde, redningshunde, førerhunde og hyrdehunde osv.

Belønning i hundetræning

Belønninger spiller en central rolle i hundetræningen. Belønninger kan komme i form af en godbid, rosende ord eller berøring. Egnede træningsprodukter er f.eks. belønnings godbidder fra Educ and Coachies fra Royal Canin.  Du kan se alle belønning snacks i vores assortiment.

Afhjælp adfærdsproblemer hos hunden

Adfærdsproblemer hos hunde er meget almindelige og kan påvirke hundens (og til en vis grad ejerens) trivsel. Tag for eksempel på hunden, der altid trækker i snoren, hunden der er aggressive over for andre hunde eller lignende. Disse problemer kan reduceres eller endda løses gennem korrekt hunde træning.

Lydighed

Lydighedstræning kan være en god efterfølgende et hvalpekursus eller senere i hundens liv, f.eks. med hunden fra et internat. Målet er at opnå eller opretholde et godt forhold mellem hundeejer og hund. Hvis hunden ved, hvad den bliver bedt om, vil den også gør det. Den vil med andre ord opføre sig socialt acceptabelt. Dette er også vigtigt for hundens og ejerens trivsel!

Klikkertræning

En hund kan trænes til en bedre lydighed ved hjælp af forskellige metoder og/eller redskaber. Et eksempel er klikkertræning. Denne træningsmetode belønnes ønsket adfærd, og uønsket adfærd ignoreres simpelthen. Ideen er, at hunden frivilligt udviser den ønskede adfærd, fordi den får noget (en belønning) for det. Klikkeren er et effektivt og praktisk hjælpemiddel, da det altid giver den samme lyd og kan præcist indstilles (tidsindstilles) til den ønskede situation.