Menu

Fyrværkeriangst

Det er et årligt tilbagevendende problem med hunde der er mere eller mindre bange for fyrværkeri. Især omkring nytår kan hunde blive stressede over de meget meget høje brag og lysglimt.

Mere information

1 - 15 af 15 produkt

For de berørte hundeejere er nytårsaften belastet, af frygt for hunden, som nogen altid skal være hjemme, og fester i deres egen have er ikke engang en mulighed. Men hvorfor er det især fyrværkeri, der fremkalder sådanne panik- og stressreaktioner hos dyr, at de ikke engang kan udvindes med de bedste godbidder eller trøstende ord? Og hvad kan man gøre ved denne frygt hos hunde?

Årsager til angst nytårsaften hos hunde

Der er flere årsager til frygt og angst hos hunde. Det kan stamme fra en dårlig oplevelse som kan fremkalde panikanfald, som kan gøre dem mere følsomme over for høje lyde.

Hvis hvalpen ikke blev er blevet konfronteret med høje lyde i løbet af dens opvækst, kan det muligvis være årsagen til følsomhed, så det er en vigtig forebyggelse at vænne sig til visse lyde på et tidligt tidspunkt. Visse hunderacer, såsom border collie, er genetisk mere tilbøjelige til ar være mere bange end andre racer. Forældrenes personlighed kan også nedarves, så en efterkommer af to bange forældre har en vis sandsynlighed for at reagere hurtigt med stress. Behandlingen er derfor lige så individuel som årsagen.

Behandling af angst hos hunde

Til en effektiv behandling af frygt og angst for fyrværkeri er der to metoder, der kan kombineres: Træning eller brugen af beroligende midler, for eksempel med blide beroligende midler som Vetplus Calmex.

Tilvænning af høje lyde

Når hunden skal vænnes til høje og pludselig lyde kræver tillid til hundeejeren. Det skal gøre i et langsomt tempo for ikke at skæmme hunden. Dette kan gøre i et afslappet miljø, med at afspille støj fra en CD, hvor intensitet og lydstyrke øges lidt efter lidt. Hvis hunden udviser en usikkerhed eller bliver bange, skal lyden ikke skrues højere op indtil hunden igen bliver rolig.
Hvis hunden udviser tegn på et angstanfald, anbefales det at konsultere en erfaren hundetræner eller adfærdsterapeut for at hjælpe hunden.

Beroligende midler til hunde

Lægemidler, der fremmer mental ligevægt og lindrer stress hos hunde, administreres normalt kort før og under den angstfremkaldende situation, for eksempel Zylkene eller Telizen. Mange præparater kan også gives over en længere periode og reducerer spændingen og dermed viljen til panik hos generelt nervøse dyr. Doseringen af ​​de enkelte præparater afhænger af hundens størrelse, alder og tilstand. Hvis panikanfald kun forekommer i visse situationer, og der ikke er andre problemer, er administration af medicin tilstrækkelig i stressede situationer, for eksempel et par dage før nytårsaften. For meget ængstelige hunde kan behandling, der varer flere måneder eller livslang med passende beroligende kosttilskud, være nyttig.

Feromoner er kroppens egne dufte, der spiller en meget vigtig rolle for hunde. Et feromon, der er modelleret efter moderhundens naturlige beroligende feromon, leveres i form af kraver eller via forstøver. Dette gør feromoner ideelle til hurtig brug og giver straks din hund mere sikkerhed i stressede situationer.

Rør og smalle, mørke rum har også en beroligende effekt på et bange dyr, det er ikke for ingenting, at frygtede, skælvende hunde gerne trækker sig tilbage til det sidste hjørne under sengen eller stolen. Thundershirt til hunde bruger denne effekt. Det jævne pres på kroppen får dyret til at føle sig mere sikker og dets selvtillid styrkes. Efter at have vænnet sig til det, er Thundershirt ideel til øjeblikkelig effektiv afslapning.

De forskellige metoder til behandling af nytårsaften hos hunde kan kombineres med hinanden. Ved brug af flere beroligende stoffer eller kosttilskud skal tolerancen kontrolleres på forhånd og doseringen aftales med en dyrlæge.

Medpets online dyreapotek

I vores online apotek finder du forskellige lægemidler og kosttilskud, der kan afhjælpe frygt og angst hos hunde. Lægemidlerne indeholder beroligende stoffer, der reducerer stress, så din hund får lindring fra angst og stress bl.a. ved nytår.

Råd fra vores dyrlæge

Vores dyrlæge skrev en dybtgående artikel om de forskellige metoder, der kan bruges til at berolige hunde og behandle deres angst for fyrværkeri. Du finder også en artikel med mange praktiske tip til kæledyr med frygt for fyrværkeri.