Menu

Exotic

Exotic er en rolig katterace, der er meget legende og nysgerrig på en og samme tid. Denne sociale katterace kan blive venner med alle. Denne kærlig kat elsker at være sammen med mennesker. Denne mellemstore kat har en korthåret pels, der kræver regelmæssig pleje.

Exotic

Egenskaber

Oprindelse: USA
Andre racenavne:
Krop : Tung, robust krop med korte ben
Vægt : 3 - 6,5 kg.
Højde : -
Almindelige symptomer:

Karakteristika

Exotic er alles ven. Den er meget social overfor andre katte og hunde. Denne sociale kat er nem at bo sammen med. Den er rolig og miaver sjældent, så den gør ikke meget væsen af sig. Alligevel er den livlig, legesyg og nysgerrig på en og samme tid. Exotic kan ikke lide at være alene. Denne kærlige kat elsker at være sammen med sin ejer. Den robuste kat er først fuldt udvokset når den er omkring 3 år. Pleje af dens pels er meget nem, en ugentlig børstning er alt hvad den kræver.

Udseende

Farve

Exotic har de samme farver som en perser kat.

Krop, ben og hale

Exotics har en tæt og robust krop med korte ben. Brystet er bredt med massive skuldre. Knoglerne er robust, og muskulaturen er kraftig. Derudover har de korte, lige og stærke ben med store, runde poter. Den har ofte hår imellem trædepuderne. Exotic har en kort og tyk hale som ender i en spids.

Hoved, ører og øjne

Exotics hoved er massiv og rund. Kraniet er meget bredt med en afrundet pande. Katten har fulde, runde kinder. Den brede, kort opstopper næse. Næseborene åbnes godt op for nem vejrtrækning. Hagen er stærk, og kæberne er brede og kraftige. Exotic har små ører med afrundede ender. Ørene er placeret et godt stykke fra hinanden og har meget hår på indersiden. Kattens store, runde øjne er også placeret langt fra hinanden. Øjenfarven skal være dyb, ren og i harmoni med pelsfarven. Da øjnene ofte løber i vand, er det anbefalet at rense dem hver dag.

Pels

Exotics pels er korthåret, men lidt længere end for andre korthårede katteracer. Pelsen er tæt, pjusket og der sidder løst på kroppen.