Menu

Perser

Denne kat er kendetegnet ved deres underpels og meget fine pels. Det er en rolig kat med stor hang til frihed. De foretrækker et stille miljø, og gerne et hjørne som er dens. På grund af deres lang pels har katten brug for daglig pleje af pelsen.

Perser

Egenskaber

Oprindelse: Persien
Andre racenavne: -
Krop : Kongelig
Vægt : 3,5 til 7 kg.
Højde : -
Almindelige symptomer: -

Karakteristika

En perser kat er en rolig og fredelig kat, der kan lide at hvile. Denne meget venlige kat er meget social og værdsætter sit forhold til sin ejer. Denne kat kan sagtens bo indenfor og være indekat. Den venlige perser er perfekt til børn, hunde og andre katte. Perseren mere tilbageholden over for fremmede. Da perseren ikke har noget imod et roligt miljø, har den ikke noget imod at være alene.

Udseende

Farve

Perser katte kan have alle farver. De kan være ensfarvede, tabby farvede, colourpoints, med mere!

Krop, ben og hale

Perseren er præget af sit kongelige udseende. Denne katterace har et mellemstort til stort hoved. Perserens muskler er veludviklede. Benene er korte og robuste med brede afrundede poter. Der er små hår imellem tæerne på denne katterace.

Hoved, ører og øjne

Perseren har et stort rundt hoved med et bredt kranium. Denne langhårede kat har fremragende kindben, fulde kinder og stærke kæber. Persernes øjne er meget slående, fordi de er store og runde. Øjnene er placeret relativt langt fra hinanden. Øjenfarven er altid i harmoni med pelsfarven.

Pels

En perser kræver meget pleje af pelsen. Pelsen består af en fin pels med en lang top og underpels. Denne tætte pels kan undertiden være fra 10 til 20 cm lang. Det er derfor meget vigtigt at børste pelsen hver dag, for at fjerne de løse hår.