Menu

Sphynx

Sphynx er en nøgen kat med rynket hud dækket af fint dunet hår. De er livlige, nysgerrige, og fulde af sjove påfundt. De er meget kærlige.

 

Sphynx er en nøgen kat med rynket hud dækket af fint dunet hår. Ud over regelmæssig vask skal huden også beskyttes mod kulde og sollys. Sphynx er en meget kærlig kat, der har brug for meget opmærksomhed. Denne kat kan ikke lide at være alene, så kongenere er ønskelige. Sphynxes er meget legende og livlige.

Sphynx

Egenskaber

Oprindelse: Canada
Andre racenavne: -
Krop : Middel størrelse og muskuløs
Vægt : 3,5 til 7 kg.
Højde : -
Almindelige symptomer: -

Karakteristika

Sphynx er en meget kærlig og endda noget besidderisk kat. Den er legesyg, livlig og lidt ondskabsfuld. Denne race er glad for opmærksomhed, social med hunde og aldrig aggressiv. Sphynx kan sagtens bo i en lejlighed, da den er følsom over for ydre påvirkninger såsom kulde, varme og fugtighed. Et energifuldt måltid er et must for at denne race for at den kan holde sig varm i vintermånederne. Beskyttelse imod sollys er vigtigt for at forhindre solforbrænding. Denne katterace kræver regelmæssig bad: i modsætning til andre katteracer sveder Sphynx gennem huden. Ørene kræver pleje da de producere en del ørevoks.

Udseende

Farve

Sphynx kan have alle aftegninger og farver. Hvid ser normalt lyserød ud, og sort ser mere  mørkegrå ud.

Krop, ben og hale

Sphynx har en mellemstor krop og er muskuløs. Derudover har han et meget bredt bryst og en fast afrundet mave. Forbenene på denne race er let buede og lidt kortere end bagbenene. Musklerne er faste og veludviklede. Sphynxens poter er mellemstore og ovale med lange tæer. Trædepuderne er meget tykke. Sphynxs har en mellemlang hale, der kan minde om en rottehale. Nogle katte kan have hår for enden af ​​deres hale, og minde om en løvehale.

Hoved, ører og øjne

Sphynx-hovedet er medium i størrelse og ret trekantet. Panden er flad og har synlige kindben. Snuden er meget afrundet, bred og kort. Ofte er der kun få eller endda ingen knurhår. Sphynx har en kort næse og en solid hage. Denne race har store runde øjne, som sidder lagt fra hinanden. ligger bredt adskilt. Øjenfarven er i harmoni med pelsen. Sphynxs ører er meget karakteristisk: de er meget store og brede i bunden. Indersiden er har ingen hår.

Pels

Strukturen i en Sphynx-hud minder om ruskind. Huden er krøllet på hoved, krop og benene. Andre steder er på kroppen er huden spændt. Sphynx er ikke helt hårløse: Pelsen er begrænset til et fint lag dun på næsten hele kroppen. Den har ofte nogle hår på næsepartiet, halen og poterne.