Menu

Devon Rex

Den kærlige, livlige og sjove Devon Rex er en meget aktiv kat. Denne mellemstore kat har brug for meget opmærksomhed og elsker selskab iform af andre katte og mennesker. Den er ikke god til at være alene. Devon Rex kan fint holdes som indekat; dens korte, krøllede pels er meget følsom over for sollys og kulde. Pelspleje er meget enkel.

Devon Rex

Egenskaber

Oprindelse: Storbritannien
Andre racenavne: -
Krop : Mellemstor krop og længde
Vægt : 2,5 - 4 kg.
Højde : -
Almindelige symptomer: -

Karakteristika

Devon Rex er en rigtig akrobat. Denne legende og livlige kat er meget aktiv. På trods af sin uafhængige natur kommer den meget godt ud af det sammen med mennesker og hunde. Den kan ikke lide at være alene i længe tid af gangen. Den kærlige kat har en følsom karakter og kan godt lide at være sammen med sin ejer. På grund af sin fine, korte krøllede pels er den meget følsom over for kulde og sollys; Devon Rex trives derfor fint som en indekat. Han har en blød og diskret stemme.

Udseende

Farve

Den kan have alle farver og mønstre.

Krop, ben og hale

Devon Rex har en mellemstor krop af mellemlang længde. Brystet er bredt. Musklerne er store og faste. Denne race har lange, tynde ben med bagben som er længere end forbenene. Knoglerne er fine til mellemstore med kraftige muskler. Poterne er små og ovale. Devon Rex har en lang hale, der er ender i en spids og dækket af korte hår.

Hoved, ører og øjne

Devon Rex’s hoved er ret lille, kileformet, kantet og kort. Kraniet er fladt med en afrundet pande. Kinderne er runde, og kindbenene stikker ud. Næsepartiet og næsen er korte. Hagen er stærk. Devon Rex’s knurhår og øjenbryn er krøllede, træt udtryk og af medium længde. Denne katterace har meget store ører, der er brede i bunden. Ørene er kegleformede og har runde ender. Ørene er dækket med fine hår på ydersiden og stort set ingen hår på indersiden. . Devon Rexes har store, ovale øjne, der er placeret langt fra hinanden. Ørene producerer meget ørevoks. Øjnene er skinnende, klar og ren og i harmoni med pelsfarven.

Pels

Devon Rex er kendetegnet ved sin krøllede, rynkede pels. Den korte, fine pels ser lidt rodet, lidt som en puddel eller et får. Nogle Devon Rexes har dunede hår på maven. Pelsen vokser langsomt. Katten fælder næsten ikke, men skal vaskes regelmæssigt, fordi den sveder. En ugentlig børstning er tilstrækkelig.