Menu

British Longhair

Britisk Langhår er ikke lige så kendt som sin søster-race, Britisk Korthår. Deres personligheder minder meget om hinandens. Deres udseende er forskelligt. Britisk langhår har som navnet angiver en lang pels, bred men kort krop. Denne katterace er kendt som en venlig kat med stor tilpasningsevne.

Britisk Langhår

Egenskaber

Oprindelse: Storbritannien
Andre racenavne: British Longhair
Krop : Bred brystkasse og kort, men muskuløs ryg
Vægt : 4 -8 kg.
Højde : -
Almindelige symptomer:

Karakteristika

En britisk langhår er generelt en afslappet kat. Den har et godt humør og er meget venlig. Det britiske langhår kan nemt tilpasse sig og holde sig selv beskæftiget. Denne katterace kræver derfor ikke den store opmærksomhed.

Udseende

Farve

Det britiske langhår kommer i en række forskellige farver så som hvid, sort, rød, blå og beige. Pelsen på det britiske langhår kan være ensfarvet eller med flere farver i et mønster. Den britiske langhår kan også have et tabby mønster.

Krop, ben og hale

Det britiske langhår minder om en perser kat ang. dens fysik. Denne katterace har en bred brystkasse, og ryggen er kort og muskuløs. Kroppen er kort og bred. Det britiske langhår har korte ben med en rund og robust pote. Endelig er den britiske langhårs hale tyk og kort. Halespidsen er afrundet.

Hoved, ører og øjne

Hovedet på det britiske langhår ser meget stort ud. Denne katterace har et bred hoved med buttede kinder, en bred næse og en veludviklet hage. En britisk langhårs ører sidder relativt lang fra hinanden. Desuden er ørerne små og korte. Endelig er denne katterace kendt for sine store, runde øjne. Farven på øjnene afhænger af farven på pelsen.

Pels

Den britiske langhår har en (mellem) lang pels. Pelsen er fast at røre ved og meget elastisk. Denne pels kræver den nødvendige pleje. Det anbefales at børste katten mindst en gang om ugen for at forhindre sammenfiltringer i underpelsen.