Menu

Bombay

Derudover kommer han godt overens med hunde, men har mindre tålmodighed med andre katte. Denne kærlige, blide race er selvsikker og aktiv. Den mellemstore kat kræver lidt pleje.

Bombay

Egenskaber

Oprindelse: Indien
Andre racenavne: -
Krop : Mellem størrelse, kompakt og slank
Vægt : 2,5 til 5 kg.
Højde : -
Almindelige symptomer: -

Karakteristika

Bombay er en kærlig race og meget blid. Denne kat elsker at blive nusset, men kan være tilbageholden over for sin ejer. Bombay kan ikke lide at være alene. Den accepterer selskab med en hund, men er ikke altid tålmodig mod andre katte. Samlet set er bombay nem at bo sammen med og den tilpasser sig nemt. Bombays er selvsikre og nysgerrige. Denne aktive kat er en fremragende jæger og yderst smidig. Bombays miaven lyder lidt hæst. Dens pels kræver minimal pleje.

Udseende

Farve

Bombays er helt sorte, inklusive sort hud og trædepuder.

Krop, ben og hale

Den mellemstore Bombay er hverken kompakt eller slank. Skuldrene er stærke, og brystet er bredt. Knoglestrukturen er massiv og musklerne faste. Bombays har mellemlange ben og små til mellemstore afrundede poter. Halen er af mellemlang længde, lige og ret tyk. Det løber jævnt og tyndt mod spidsen.

Hoved, ører og øjne

Bombay har et mellemstort, afrundet hoved, der ikke er kantet. Panden er rund. Kinderne er fyldige og næsepartiet er bredt. Bombay har en fast, afrundet hage og kraftige kæber. Bombays har mellemstore ører, som er brede i bunden med runde ender. Ørene er ligesom øjnene bredt adskilt. Øjnene er store, runde og lyse i farven. Øjenfarve kan variere fra kobber til guld.

Pels

Bombay har en orthåret, glansende pels, der ligger tæt og fladt mod kroppen. De har knap nok en underpels.