Menu

Cornish Rex

Cornish Rex er en rigtig akrobat! Den er meget livlig og legesyg, som kræver opmærksomhed hver dag. Den kan ikke lide at være alene hjemme. Den har brug for meget plads. Den kan nemt holdes som indekat, da den hurtigt kan blive kold.

Cornish Rex

Egenskaber

Oprindelse: Storbritannien
Andre racenavne:
Krop : Lille, lang med en stor brystkasse
Vægt : 2,5 til 4,5 kg.
Højde : -
Almindelige symptomer:

Karakteristika

Udseende

Farve

Katten kan have alle farver. Hvis Cornish Rex har siamesiske afmærksninger, så kaldens dette for Si-Rex.

Krop, ben og hale

Cornish Rex har en lille og lang krop. Cornish Rex er kendetegnet ved det fulde og dybe bryst og ryggen, der er meget buet. Knoglestrukturen hos Cornish Rex er meget fin. Denne katterace har meget kraftige, robuste og lange muskler. Benene på denne katterace er lige og lange. Poterne er også små og ovale. Endelig har Cornish Rex en lang hale. Halen er meget fin og er også dækket af den bølgede pels.

Hoved, ører og øjne

Cornish Rex har et langt og kileformet hoved. Kraniet af denne katterace er ovalt og har en stærk hage. Næsen på denne katterace er lige. Øjnene på denne katterace er (medium) store og har en oval form. Øjenfarven er ofte i harmoni med farven på pelsen. Det er vigtigt, at øjnene er klare, skinnende og intense. Cornish Rexs ører er store og kegleformede. For eksempel er disse ører brede i bunden med afrundede ender. Ørene er placeret højt på hovedet på Cornish Rex. Ørene er normalt ikke dækket af hår, hverken indvendigt og udvendigt.

Pels

Cornish Rex har en korthåret og bølget pels. Den bølgende pels er overalt på kroppen, selv på benene og halen! Denne katterace har ikke en underpels. Dette gør pelsen meget blød og fin. Cornish Rexs pels er kendt for at vokse langsomt. Pelsen er let at pleje. Det er vigtigt at beskytte denne kat når vejret er koldt eller er meget solskin.