Menu
Få en unik fodbold slikkemåtte til EM! Læs mere

Lykoi

Lykoi: en delvist eller helt hårløs kat. Med dette bemærkelsesværdige udseende ligner den også lidt en ulv; det er der, den har sit navn fra. Lykoi stammer fra det græske ord “Lykos”, som betyder ulv. Denne katterace stammer fra en naturlig mutation af korthårede huskatte. Lykoi har normalt en pels af faste hvide og sorte hår, lidt grålige med andre ord. De er meget venlige og sociale katte.

Lykoi

Egenskaber

Oprindelse: USA og Italien
Andre racenavne: -
Krop : solid bygget krop
Vægt : 2 - 4,5 kg
Højde : -
Almindelige symptomer: -

Racebeskrivelse Lykoi

Raceoprindelse: USA og Italien

Lykoien stammer fra Virginia, Tennessee. Racen er kendt for sin delvise hårløshed. Folk troede, at dette var unikt, og der blev oprettet et yderligere avlsprogram. Udseendet stammer fra en naturlig mutation, hvilket betyder, at der skete en pludselig ændring i kattens arvelige materiale.

Karakter

Lykoiens adfærd opfattes som venlig og social. Denne kat kan også godt lide at blive nusset og giver en masse kærlighed. De kan godt jage og er meget intelligente dyr. Mennesker forbinder ofte denne race med en (varulve) ulv. Dette er hovedsageligt på grund af dens unikke pels og maske på grund af lidt hår omkring øjne, snude og mund.

Fysiske karakteristika Lykoi

Farve

Farven på en Lykoi er en kombination af solide hvide og sorte hår, faktisk lidt grålige. Denne kombination kan variere fra næsten sort til næsten hvid. Dette mønster kaldes Roan og forekommer kun blandt Lykoi.

Krop, ben og hale

Lykoi har en solid bygget krop og besidder stor smidighed. Benene og fødderne er normalt behårede. Halen kan også være behåret, men er ikke altid tilfældet.

Hoved, ører og øjne

Dens ører og næse føles som glat, plisseret dyrehud. Omkring øjnene, snuden og munden er Lykoi delvist til helt skaldet. Dette forårsager en slags maske på kattens hoved. Hovedet er lille til mellemstort med ret store spidse ører på toppen. Øjnene er mandelformede og ofte gullige i farven.

Pels

En Lykois pels er bemærkelsesværdig, den ligner lidt pelsen på en pungrotte. Det er en sort/hvid farve og forårsager ofte en slags grå farve. Frakkemønsteret hedder Roan. Huden under pelsen er lyserød i farven, men bliver lidt mørkere på grund af sollys. I en voksen alder vil Lykoi begynde at fælde. Hårene vil så vokse tilbage på et senere tidspunkt afhængigt af sæsonen. Lykois killinger er født med en almindelig sort pels. Senere, omkring 2-4 ugers alderen, bliver Lykois karakteristika og farvemønstre mere synlige.