Menu

Kattegrus

En kattebakke er ikke meget værd uden kattegrus! Hvilken kattegrus du skal vælge, afhænger af dine og din kats præferencer. Det kan tage flere forskellige typer og mærker inden I finder den der passer jer. Medpets har heldigvis et stort udvalg af kattegrus så I kan finde den der fungerer for jer begge.

Mere information

1 - 15 af 15 produkt

Hvad er vigtigt for din kat?

Katte er generelt renlige. Kattebakken skal være ren og tør. Hvis den er fyldt og beskidt kan gøre at din kat ikke vil bruge kattebakken.
Duft er også en vigtigt faktor. Den må ikke lugte for meget af urin eller afføring, men heller for meget af parfume.
Katten skal også kunne begrave sin afføring og at kattegruset ikke klæber til poterne.

Organisk kattegrus

Når du vælger organisk kattegrus hjælpe du med til et bedre miljø. Hos Medpets finder du kattegrus som er lavet af hø, majs, træ, genanvendt papir og endda valnøddeskaller. Den naturlige sammensætning af dette kattegrus er organisk nedbrydeligt. En anden fordel er, at det kan absorberer mere, lugter mindre og støver næsten ikke. Populære mærker inden for organisk kattegrus er  Cat’s Best og Greencat.

Klumpende eller ikke-klumpende kattegrus

Klumpende kattegrus

Kattegrus består af mineraler eller organisk materiale. Inden for de fleste typer kattegrus, kan du vælge om den skal klumpe sig sammen, eller ikke-klumpe sig sammen. Klumpende kattegrus, som navnet antyder, danner klumper.  Kattens urin absorberes hurtigt, så ubehagelig lugt ikke har en chance. Du kan nemt fjerne klumperne med en grusskovl. Ofte indeholder klumpende kattegrus bentonit, men i dag findes der også organisk kattegrus med samme egenskaber.
Et eksempel på dette er Almo Nature. Hvis du foretrækker en almindelig kattegrus, så er  Biokat’s en fin kattegrus baseret på ler eller kul.

Ikke-klumpende kattegrus

Hvis din kat ikke er fan af klumpende kattegrus, er der heldigvis ikke-klumpende kattegrus. Ikke-klumpende kattegrus går i opløsning og derved absorberer lugt og fugt. Når du bruger denne type kattegrus er det vigtigt at du skifter hele kattebakke efter et par dages brug. De meste kattegrus som er ikke-klumpende er organisk såsom BreederCelect Kattegrus.

Killinger og kattegrus

Det er ikke en god idé at bruge klumpende kattegrus til din killing. Killinger er nysgerrige, og kan komme til at spise kattegrus som kan danne en klump i maven på den. Du skal derfor altid vælge en ikke-klumpende kattegrus eller kattegrus specielt udviklet til killinger.