Menu

American Curl

American Curl er en sjælden race. Denne kat er kendetegnet ved sine specielle krøllede ører. Den er livlig og elsker at klatre og hoppe rundt. Den mellemstore race er kærlig, følsom og knytter sig let til sin ejer. Den legende og aktive American Curl har brug for masser af plads til at bevæge sig. Pelspleje er ret enkel, og er ikke krævende.

American Curl

Egenskaber

Oprindelse: USA
Andre racenavne:
Krop : Halvøstlige
Vægt : 3 til 5 kg.
Højde : /
Almindelige symptomer:

Karakteristika

American Curl er en kat med en jævn og afbalanceret personlighed. Racen er livlig og legende. Den American Curl er meget let at håndtere, den tilpasser sig let til andre katte, hunde og elsker børn. Den American Curl er også meget knyttet til sin ejer. Denne kærlige og følsomme race er aktiv og har brug for stor bevægelsesfrihed. Den American Curl miaver næsten ikke.

Udseende

Farve

En American Curl kan have alle farver.

Krop, ben og hale

Den American Curls krop er semi-østlig. Kattens længde er lig med halvanden gange skulderhøjden. I forhold til kroppen har benene en gennemsnitlig længde, forbenene er lidt kortere end bagbenene. De er muskuløse og lige. Poterne er runde og af mellemstørrelse. American Curl har en hale, der har samme længde som kroppen. Halen er bred i bunden og ender i en rund spids.

Hoved, ører og øjne

Hovedet på American Curl er medium i størrelse og lidt længere end det er bredt. Den lige næse har en let runding, og hagen er markeret. De krøllede ører er mest karakteristiske for den American Curl: auricleen er bøjet mod toppen af ​​hovedet. Ørene er moderat store og brede i bunden med afrundede toppe. Katten har mandelformede, store øjne, der sidder langt fra hinanden. Øjenfarven er dyb og jævn og har ikke samme farve som pelsen.

Pels

Pelsen kan være medium eller korthåret. Pelsen føles fin og silkeagtig. I begge pelstyper er underlaget på American Curl begrænset.