Menu

Vitaminer & Mineraler til Katte

Når din kat får en velafbalancere kost, er det ikke nødvendigt at give den et kosttilskud. Meget kattefoder, såsom tørkost og vådkost, har de nødvendige vitaminer og mineraler, som din kat har bruge for. Det kan dog nogle gange være nødvendigt at supplere kosten med vitaminer. Det kan for eksempel være efter en operation, sygdom eller når din kat bliver ældre. Nogle katte har brug for kosttilskud, fordi de er allergiske eller har hudproblemer. Kontakt altid din dyrlæge, inden du starter med at give din kat vitaminer, da det ikke er sikkert at katten har brug for det.

Mere information

1 - 24 af 34 produkt

A-vitamin

Det er vigtigt, at din kat får nok vitamin A så længde den vokser. Vitamin A hjælper også med at forhindre problemer med øjnene og forplantningsevnen. Vitaminet findes hovedsageligt i kattemad som indeholder kød. Mangel på A-vitamin kan føre til natteblindhed og skade organernes slimhinder. Dog kan for meget A vitamin skade kattens indre organer.

B-vitamin

Katte har også brug for B-vitamin. B-vitamin sikre en sund vækst, og hjælper med stofskiftet og blodproduktionen. Vitaminet findes hovedsageligt i kød, fisk og mælk. Udover problemer med væksten og blodproduktionen, kan få lidt af vitaminet føre til manglende appetit, problemer med huden, muskelkramper og depression.

D-vitamin

D-vitamin hjælper med at vedligeholde kattens knogler. Vitaminet findes bl.a. i fede fisk og mælkeprodukter. Mangel på D-vitamin kan forårsage rakitis hos unge katte. For meget D-vitamin er heller ikke godt, det kan føre til problemer med knogledannelsen, kalkaflejring i muskelmassen og forgiftning

E-vitamin

Vitamin E hjælper med at opretholde immunforsvaret hos katte, og beskytte det imod frie radikaler samt sørge for en optimal nervefunktion. E-vitamin findes bl.a. i torskelever, ost og mælk. Mangel på vitaminet er ikke godt for musklerne.

De mange forskellige multivitaminer og kosttilskud der findes til katte, kan både tages for at helbrede, men også som forebyggende.

Hvis du er usikker på om din kat mangler nogle vitaminer, kan du kontakte din dyrelæge. De kan råde og vejlede dig om hvad du skal gøre.