Menu
Få en unik fodbold slikkemåtte til EM! Læs mere

Drikkefontæner til katte

Den traditionelle vandskål høre til fortiden. Nu er tiden kommet til de hygiejniske drikkefontæner til katte. En sådan fontæne har mange fordele, både for katten og for ejeren.

Mere information

1 - 12 af 12 produkt

En tommelfingerregel siger at en kat skal drikke 40 ml vand pr kilo kropsvægt. Hvis en kat drikker mindre end det, kan den blive syg. Det kan påvirke nyrerne, blæren og blodcirkulationen. Katte som hovedsageligt får tørfoder, er i risikogruppen. I de varme sommermåneder, eller hvis katten bor i et varmt miljø, skal også have adgang til rigeligt med vand. Det gælder for såvel ude og indekatte.

Når katte har adgang til en drikkefontæne kan du slippe for bekymringerne om katten får vand nok. Katteracer som Maine Coon elsker at lege med vand og drikke friskt vand. Det er ikke kun denne race der elsker rindende vand, det er et naturligt instinkt for katte at drikke vand der er i bevægelse.

Katte har en tendens til at drikke for lidt, kan en drikkefontæne hjælpe katten på vej til at drikke mere.

For enhver smag

Drikkefontæner til katte er ikke kun funktionel, men de er også flotte at have stående. Drikkefontæner til katte er lavet af forskellige materialer såsom plast eller keramik. Drikkefontæner i keramik kræver mere rengøring, de er lydsvage, vælter ikke og er flotte. Drikkefontænerne i plast har et anderledes udtryk, fås i flere flotte farver og generelt er lydniveauet højere.

Der er også drikkefontæner som er fremstillet af rustfrit stål. På grund af sine ekstremt glatte overflader er rustfrit stål ekstremt sterilt, og bakterierne har svært ved at slå sig ned.

De fleste drikkefontæner skal tilsluttes en stikkontakt. Ledningen kan føre til farlige situationer for katte der ikke kan lade ledningerne være i fred. Alternativet er kan du vælge en drikkefontæner, der ikke skal tilsluttes en stikkontakt. Der er modeller der virker ved drikkekraft. En anden variant er drikkefontæner der køre på batteri.

Med eller uden filter

Normalt behøver drikkevandet i kattens drikkefontæne, ikke at løbe gennem et filtersystem. Ikke desto mindre er der mange drikkefontæner til katte udstyret med filter eller aktivt kul filter, der kan udskiftes. Dette betyder, at filtrene enten indsættes igen efter rengøring, eller det skiftes til et helt nyt filter. Filterne hjælper med at fjerne snavs og kattehår fra drikkevandet. Drikkefontænen skal rengøres regelmæssigt for at holde den ren og fri for bakterier. Når du vælger drikkefontæne, kan du med fordel vælge en fontæne der kan skilles ad, og derved rengøre de indre dele. Filtre der kan tåle at blive kogt er billigere i det lange løb, da du ikke skal købe nyt hver gang.

Drikkefontæner der virker med hjælp af tyngdekraften til katte er et hit da den ikke skal bruge en ledning. De kan sammenlignes med en foderautomat. Når katten drikker af den, løber der nyt vand til så vandbeholdningen er det sammen for katten. Drikkefontæner der har rindende vand skal altid bruge strøm eller batterier, da motoren skal bruge strøm.