Menu

Bolde til hunde

Der findes tennisbolde, pivebolde, skumbolde, bolde med plys og mange flere slags specielt udviklet til hunde. Hver bold har deres unikke karakteristika. Nogle bolde kan flyde i vand, og der findes også bolde med lys og lyd. Hente bold er en klassisk leg mellem hunden og ejeren, og helt perfekt til at holde hunden aktiv. Det er også én af vores ynglings aktiviteter!

Mere information

1 - 24 af 33 produkt

Leg med bolde og apport

Både hundeejer og hund synes det er sjovt at lege med bolde og få hunden til at hente bolden. Når I begge er aktive i legen, det kan være en meget udfordrende både fysisk og mentalt for hunde. Hunden kan udleve sine naturlige instinkter, nemlig at jage bolde som det var et bytte den har nedlagt.

Alle hunde kan lære at apporterer! Det tager dog både tid og en god portion tålmodighed. Ikke alle hunde vil finde det interessant når du først vil vise dem det. Sørg derfor at gøre legen interessant for hunden. Herunder kan du finde en lille guide i 4 trin til hvordan du kan lære din hund at apporterer:

Trin 1: søg

Begynd med at gøre bolden interessant for hunden. Du vækker dens interesse ved selv at spille med den, uden at du giver den til hunden. Saml bolden op, kast med den i luften og drible med bolden. Vis din entusiasme overfor hunden, og hvor sjov bolden er. Har du vækket hunden interesse for bolden? Lad den få den få lov til at røre bolden ind i mellem. Så snart den gør det, så skal den belønnes. På den måde associerer den legen med belønning. Du kan øve dette trin så længe og ofte at du har hundens interesse.

Trin 2: saml op

Du kan lære hunden at samle bolden op på samme med som i forrige trin. Så snart den samler bolden op, belønner du den med det samme, og lægger bolden tilbage på sin plads. Du kan lære den kommandoerne “apport” eller “hent”. Du øver dette, indtil hunden har forstået at få fat i bolden udløser en belønning.

Trin 3: hent

Dette trin er relativt simpelt. Normalt vil hunden komme tilbage til ejeren når der bliver kaldt på den. Hvis dette ikke er tilfældet kan du lære hunden kommandoen “her” eller “kom”. Hver gang din hund kommer tilbage til dig efter du har givet kommandoen, giver du en belønning.

Trin 4: slip

At få hunden til at slippe bolden er måske det sværeste trin. Hunden kan se bolden som deres “bytte” og vil derfor hellere løbe væk med den, end at give den til dig. Løb ikke efter hunden, men blive stående og vent på den. Beløn hunden så snart den slipper bolden. Bliv ved med at øve dette trin indtil hunden har forstået det.

Apportspil og spil hvor du kaster med en bold er sjove og aktive, men det kan også være belastende for en hund. Dette kan især gå ud over hundens led. En bold kan hoppe i alle retninger, og en hund vil derfor bremse og dreje rund. Spil derfor ikke dette spil med hunde der har problemer med leddene og små hvalpe.

Den perfekt bold

Der er et hav af forskellige bolde til hunde som du kan vælge imellem. Vælg altid en der er stor nok til din hund. Det er en god idé at vælge en der er lavet af et holdbart materiale, så den ikke bides i stykker. Hos Medpets finder du et stort udvalg af bolde af høj kvalitet. Se f.eks. Chuckit! Ultra Ball, Rogz Grinz Ball og KONG Ball. Vil du gøre spillet endnu mere spændende? Se også vores udvalg af boldkastere