Menu

Dalmatiner

Næsten alle kender denne hunderace fra Disney-filmen “101 Dalmatiner”. Dalmatineren er en glad, energisk og ægte familiehund. Dalmatineren elsker at løbe rundt og lege med andre. Denne race har behov for socialt samvær og er derfor ikke egnet som vagthund. Hunden kan fra tid til anden være en rigtig klovn og kan få alle til at grine.

Dalmatiner

Egenskaber

Oprindelse: Kroatien
Andre racenavne: -
Krop : Muskuløs med fremskudt bryst
Vægt : 24-27 kg.
Højde : 50-61 cm.
Almindelige symptomer: Hunden kan blive født døve, dette kan testes når den stadig er hvalp. De kan også lide af allergier, øjenproblemer og hudproblemer..

Farve

Dalmatinerens pels er kort og skinnende. Karakteristisk for denne race er farverne, nemlig hvide med sorte eller brune pletter. Som hvalp er de stadig helt hvide, og pletterne udvikler sig senere. På grund af den korte pels er det klogt at holde denne race indendørs når det bliver koldere, fordi de ikke kan modstå visse vejrforhold.

Træning og indlæring

En dalmatiner godt trænes, men hvis dette ikke gøres, kan hunden blive ustyrlig. Det er vigtigt at give klare signaler om, hvad der er og hvad der ikke er tilladt uden at hæve stemmerne. Belønninger hjælper med at træne en dalmatiner.

Hundesport

Dalmatineren er velegnet som spor- og jagthund. De er også meget gode til agility og flyball.

Dalmatinere er velegnede til ejere, der:

  • Kan lade hunden løbe løst rundt
  • Vil have en aktiv hund
  • Ikke har små børn, da hunden kan være meget entusiastisk