Menu

Boxer

Boxeren er en mellemstor muskuløs hund. Det er en rigtig atlet. Den er selvsikker og dens blik udstråler at den er klar til at indtage verden. Boxeren er loyal og meget afhængig af sin ejer og familien. Den er også meget glad for børn. Den er venlig og altid klar på at lege. Den er opmærksom og frygtløs, men den ved også hvornår det er alvor.

Boxer

Egenskaber

Oprindelse: Tyskland
Andre racenavne: Tysk boxer, Boxer
Krop : Underbid. Lang og stærk hals. Dybt og bredt bryst. Flad og muskuløs ryg, skrånende let mod hoften. Synlige hofter med forholdsvis stor afstand.
Vægt : 25-30 kg
Højde : Hanner: 57-64 cm. Tæver: 53-60 cm
Almindelige symptomer: Subvalvulær aortastenose, kronisk nyresygdom, blærebetændelse og brud på forreste korsbånd

Farve

Gul eller tigret, med eller uden hvide aftegninger, de hvide aftegninger overstiger ikke 30%. Pelsen er kort og glat, har ingen underpels og er tætsiddende.

Træningen og indlæring

På grund af sit temperament er Boxer en energisk hund, der altid er på farten. Takket være den direkte og entusiastiske karakter er dem meget sympatisk, men den sprudlende energi skal tøjles. Mange ejere udøver derfor en sport med deres Boxer. Den er også en god vagthund, den er ikke nem at skræmme. Boxeren har derfor brug for en konsekvent tilgang. En træning, der veksles med lydighed og leg, er bedst, så bokseren ikke keder sig.

Hundesport

Du kan få bokseren til at gøre alt fra lige fra lydighed til agility. Boxeren har en masse energi, som den skal have brændt af. Mange forskellige sportsgrene er derfor velegnede til bokseren.

Boxere er velegnede til ejere, der:

  • Har tid og opmærksomhed nok
  • Ønsker en god vagthund
  • Ønsker en hund, der kan omgås med børn