Menu

Schæferhund

Schæferhunden er en mellemstor, muskuløs og kraftig hund. Den blev oprindeligt opdrættet som hyrdehund, til at passe på får. Den er meget loyal over for deres ejer, men kan undertiden virke lidt dominerende. De bruges i dag som tjeneste- og vagthunde i politi, militær, toldvæsen, som redning- og lavinesporhund og endda som førerhund.

Schæferhund

Egenskaber

Oprindelse: Tyskland
Andre racenavne: Tysk hyrdehund, tyske hyrde, schæfer
Krop : Lang, robust hals. Dybt bryst. Synlige ribben.
Vægt : Hanner: 30 til 40 kg. Tæver: 22 til 32 kg.
Højde : Hanner: 60 til 65 cm. Tæver: 55 tot 60 cm.
Almindelige symptomer: Hoftedysplasi (HD), Albueledsdysplasi (AD/ED)

Farve

Schæferhunden findes i tre forskellige pelsstyper: stockhår, langt stockhår eller langt håret. De er mest almindelige som stockhåret. Pelsen kan være sort, jerngrå, aske eller en enkelt farve med regelmæssige brune, gule til lysegrå afmærkninger.

Udseende

Lang, robust hals. Dybt bryst. Synlig ribben. Flad, muskuløs ryg, skrånende let ned mod hoften. Udtalte, forholdsvis bredt placerede hofteben.

Træning og indlæring

Schæferhunden er ivrig efter at lære nyt og vil gerne træne sammen med sin ejer. Under træning er det ofte bedst at bruge stemmen bevist, da hunden ofte har det godt med at høre sin ejers stemme. Træningen skal varieres og holdes interessant. Frem for alt skal du holde kontrollen med hunden og være konsekvent, selvom schæferhunden er kærlig, vil han nogle gange stadig afprøve grænser og vise en dominerende opførsel.

Hundesport

Schæferhunden er en af ​​de få hunde, der kan tage del i en masse forskellige sport. Såsom: Flyball, agility, lydighed og sporing.

Schæferhunden er velegnede til ejere, der:

  • Er på udkig efter en hund, der har brug for en masse motion
  • Elsker at deltage i hundesport
  • Vil motionere med hunden, også når den bliver ældre