Menu

Border Collie

Border collie vil gerne være aktiv, arbejde og kræver meget opmærksomhed. Den er meget lærenem og kan nemt hyrde på egen hånd. Det er vigtigt at den får motion nok, og mentale udfordringer hver dag, da den ellers kan blive destruktiv og ødelægge møbler. Border collien findes både som en korthåret og langhåret udgave. I dag er der flertal af langhårede. De er en af de få hunderacer der aktivt søger øjenkontakt med mennesker.

Border Collie

Egenskaber

Oprindelse: Storbritannien
Andre racenavne: -
Krop : Kompakt, uden at være tung
Vægt : 15-20 kg.
Højde : Hanner: 50-55 cm. Tæver: 47-52 cm.
Almindelige symptomer: Hoftedysplasi (HD), Albueledsdysplasi (AD/ED), Collie eye anomaly (CEA)

Farva

Border Collie har en mellemlang, blank pels med en tyk underpels. Den kan have alle farver, dog er hvid dominerende. Sort og hvid pels er mest almindelig.

Udseende

Kompakt, værdig uden at være tung. Lang hals med let løs hud. Bredt og dybt bryst.

Træning og indlæring

Border Collie er en hund der har brug for hundetræning. På den måde undgår du, at hunden keder sig når I træner, og får større udbytte af træningen. Hunden er lærenem, og elsker at arbejde. De lærer nye kommandoer meget hurtigt. De fleste border collier har en naturlig evne til at hyrde husdyr. Den kan også være meget beskyttende over for dens flok, familien, og endda også cykelister og biler. Border Collien er også en vaskeægte perfektionist og foretrækker at arbejde hver dag.

Hundesport

Border Collie er naturligvis velegnet til at hyrde får, men også til: Agility, flyball og lydighedskonkurrencer og endda som slædehund. Alt sammen kan de gøre det til topkarakter.

Border Collie er velegnet til ejere, der:

  • Gerne vil konkurrere i hundesport
  • Ofte bruger meget tid sammen med hunden
  • Ikke kan sidde stille og går meget

Produkter