Menu

Alaskan malamute

Alaska Malamute er oprindeligt en polarhund. Denne hunderace kan tilpasse sig perfekt til de hårdeste klimaforhold. Alaskan Malamute får sit navn fra Mahlemuts, en stamme i Alaska. Hunden bruges i Alaska som slædehund, da racen er kendt for sin styrke og udholdenhed. Denne selvstændige hund har brug for ensartet opdragelse og socialisering, hvilket gør den til en mindre egnet hund for første gangs hundeejere.

Alaskan malamute

Egenskaber

Oprindelse: Alaska, USA
Andre racenavne: -
Krop : Stærk og atletisk krop med stor udholdenhed
Vægt : 34-39 kg
Højde : Hanner: omkring 63,5 cm. Tæver: omkring 58,5 cm
Almindelige symptomer: Hoftedysplasi (HD), grå stær, hypothyroidisme

Farve

Pelsen på Alaskan Malamute kan variere. Farven kan være forskellige nuancer af lys grå over til nuancer til sort, samt fra zobel og nuancer af zobel til rød. Disse pelsfarver ledsages ofte af hvide afmærkninger på maven og delvist på hundens ben. Afmærkningerne i ansigtet er typiske for hundens race. Du kan også genkende en Alaska Malamute ved den sorte pels omkring dens ansigt, som liger at den har en hætte på, og dens hvide ansigt og sorte øjne.

Udseende

Stærk og atletisk krop med meget god udholdenhed. Alaska Malamute har en pels, der kræver pleje. Regelmæssig børstning er tilstrækkelig. Det anbefales at gøre dette oftere i fældningsperioden. Hunderacen har en mellemlang pels med en tyk og grov ydre pels. Denne hund har en underuld på 2,5 til 5 cm.

Træningen og indlæring

En Alaskan Malamute har brug for en konsekvent opdragelse. Det er vigtigt ikke at være hård over for hunden. Træningen skal være interessant for hunden, ellers vil den ikke adlyde. Denne hunderace kan være ret intolerant over for andre hunde. Dette gør Alaska Malamute mindre velegnet til første gangs hundeejere.

Hundesport

Det er bestem muligt at dyrke en sport med en Alaskan Malamute. Denne aktive hund har brug for en masse motion. Hvis Alaskan Malamute får for lidt motion, kan det føre til snigende og hylende adfærd. Under hundesport med andre hunde er det vigtigt, at disse hunde er mindre tilbøjelige til at løbe løs på grund af deres enorme jagtinstinkt og intolerance over for andre hunde. God opdragelse er derfor et must for denne hund.

Alaskan malamute er velegnet til ejere, der:

  • Ønsker en stor hund
  • Har erfaring med konsekvent træning af hunde
  • Har tid (sports) aktiviteter med hunden
  • Har ikke noget imod at give hunden en  masse pleje
  • Vil gå lange ture med hunden