Menu
Få en unik fodbold slikkemåtte til EM! Læs mere

Dobermann

Dobermann er af mellemstor, kraftig og muskuløs hund. De er ofte sorte eller brune med kobberfarvede afmærkninger på bryst, ben og hoved. Dobermann elsker opgaver der er meningsfuldte, men er ikke udpræget behagesyg og være let at træne.

Dobermann

Egenskaber

Oprindelse: Tyskland
Andre racenavne: Dobermannpinscher
Krop : Firkantet krop. Stærk hals og bryst.
Vægt : Hanner: 40 til 45 kg. Tæver: 32 til 35 kg.
Højde : Hanner: 68 til 72 cm. Tæver: 63 tot 68 cm.
Almindelige symptomer: Cancer, problemer med knoglerne og hjertet

Farve

Pelsen er hård, kort og tætsiddende. Normalvis er de er sorte eller mørkebrune med brune markeringer. De tanfarvede markeringer er på næsepartiet, som et sted på kinderne, over øjenlågene (øjenbrynene), på halsen, to pletter på forbenet, poterne, mellemfod og fødder, på det indre lår og ben og under halen.

Udseende

Firkantet bygget. Muskuløs hals. Kraftig brystkasse. Kort, robust ryg. Veludviklet bryst med let buede ribben. Oppustet mave.

Træning og indlæring

Dobermann har tendens til at afprøve grænser når den er ung. Den har brug for en konsekvent opdragelse, men kærlig. Dobermann har brug for en ejer med erfaring, en Dobermann kan blive neurotisk på grund af forkert opdragels og derefter blive meget ængstelig og endda begynde at bide. Vær altid klar og ærlig over for Dobermann, og det er ikke smart at drille eller presse hunden under træning. Dobermans er velegnede til træning, men start ikke for tidligt og læg ikke for meget pres på hunden i starten. Tving den ikke noget! Start ikke det “rigtige arbejde”, før hunden er lidt ældre.

Hundesport

Dobermann er en aktiv hund og velegnet til flere typer hundesport, som vagt eller politiarbejde er den meget egnet til.

Dobermann er velegnede til ejere, der:

  • Ønsker en god og loyal vagthund
  • Kan tilbyde hunden en masse motion
  • Har erfaring med hundeopdragelse fra tidligere