Menu

Berner Sennenhund

Berner Sennenhund er en kærlig, opmærksom, venlig og lydig hund. Den er meget loyal over for sin ejer og familie. Den er kendt for at være rolig og intelligent. På grund af racens stigende popularitet, er deres sundhed faldet. Sørg derfor for at finde en god opdrætter så du kan få en sund og rask hund.

Berner Sennenhund

Egenskaber

Oprindelse: Schweiz
Andre racenavne: Berner Sennenhund, Berneren
Krop : Bredt, dybt bryst. Fast, lige ryg. Ikke optrukket mave.
Vægt : 40-50 kg.
Højde : Hanner: 64-70 cm. Tæver: 58-66 cm.
Almindelige symptomer: Hofteledsdysplasi (HD), albueledsdysplasi (AD), Kræft, Malign Histiocytose, Malignt Lymfom

Farve

Berner Sennenhundens pels er mellemlang og lige til let bølget med en tæt underpels. Den er overvejende sort med brune og hvide aftegninger. Pelsen bør børstes grundigt en gang om ugen. Klip om nødvendigt håret mellem trædepuderne. Et bad fra tid til anden vil hjælpe med at holde pelsen flot, skinnende og blød.

Udseende

Stor krop Muskuløs. Bredt, dybt bryst.

Træning og indlæring

Berner Sennenhund skal trænes på en afbalanceret, konsekvent og med en meget kærlig hånd. En ”hård tilgang” med straf, er udelukket. Dette giver hunden mulighed for at udvikle sig til en usikker, ængstelig og ustabil hund. Den er ivrig efter at lære og meget følsom over for ejeren stemme. Berner Sennenhunde elsker at træne og bør tages regelmæssigt ud. Unge hunde skal have masser af hvile og søvn, så de bør ikke tages en lang gåtur. Den kan løbe frit rundt i haven, på grund af sin veludviklede fornemmelse af grænserne for dens territorium løber den ikke væk. Det er meget vigtigt for dens fysiske udvikling, at en voksende hund ikke gå op ad trapper eller udsættes for tunge belastninger på nogen anden måde. Dette skader opbygningen og udviklingen af ​​gode, stærke knogler, sener og led.

Hundesport

Ægte hundesport er ikke særlig velegnet til Berner Sennen. I betragtning af hundens størrelse. Lydighedskurser er velegnede til denne race. Racen bruges ofte til at finde spor ved hjælp af deres fantastiske lugtsans.

Berner Sennenhund er velegnet til ejere, der:

  • Vil have en stor hund
  • Er på udkig efter en venlig hund
  • Har små børn
  • Vil gå lange ture sammen med hunden