Menu

Afghansk mynde

Den afghanske mynde er en meget elegant hund. Racen er selvstændig og egenrådig. Denne langhårede, superhurtige mellemstore hund er overbevist om sine egne kvaliteter. Den afghanske hund er rolig, kan virke afvisende og meget knyttet til ejeren. Dens lange pels kræver regelmæssig pleje.

Afghansk mynde

Egenskaber

Oprindelse: Afghanistan
Andre racenavne: Afghansk mynde, afghaner, balkh tazi, barutzy hound, baluchi hound og kabul tazi
Krop : Lang, robust hals. Dybt bryst. Ribben godt ude.
Vægt : 23-28 kg
Højde : Hanner: 68-74 cm. Tæver: 63-69 cm.
Almindelige symptomer: Hoftedysplasi (HD), arvelige øjensygdomme

Farve

Afghansk mynde har en meget lang pels, som har en fin struktur, nærmest silkeagtig. Håret er kort i ansigtet. Den kan findes i alle farver, men de mest almindelige farver er lige fra rød over til beige nuancer, ofte med mørke markeringer. Den har brug for omfattende pelspleje, gerne omkring 1 time 2 gange om ugen. Den bedste måde er at børste pelsen en smule ad gangen, så der ikke er nogen knude tilbage, men pas på ikke at knække håret.
Hold også øregangen ren. Denne Afghansk mynde skal også i bad en gang hver anden måned. Brug en god hundeshampoo, der ikke tørrer huden ud. Vælg kun Afghansk mynde hvis du har tid og lyst til at passe og pleje den omhyggeligt.

Udseende

Lang, let bøjet hals. Dybt bryst. Ribben godt ude. Flad, muskuløs ryg, skrånende let mod hoften. Udtalte, forholdsvis brede hofter.

Træningen og indlæring

Afghansk mynde er ikke en begynder hund. På grund af deres uafhængige natur er afghanske mynde vanskelige at rejse og vil aldrig lytte perfekt. Afghanere går bagud, når du prøver at få deres respekt ved at slå og råbe. Hvis du fører hunden med en tæt, men blid hånd, kan du lære afghanerne et par ting.

Hundesport

Der er forskellige typer sportsgrene der egner sig godt til afghanere; hundevæddeløb, coursing eller jagt træning.

Afghansk mynde er velegnede til ejere, der:

  • Leder efter en stor hund
  • Kan dedikere meget tid til hunden, især til pelspleje
  • Vil motioner hunden meget, også når den bliver ældre
  • Vil have en selvstændig hund, så du skal være meget konsekvent med hunden
  • Vil gå lange ture med hunden
  • Mulig vil tage den med til hundeudstillinger