Menu

Engelsk bulldog

En engelske bulldog er en stor hund med korte ben. Det er en bred, kraftig og robust hund. Det er en ukompliceret hund, der kan lide at være omkring sin familie.

Engelsk bulldog

Egenskaber

Oprindelse: Storbritannien.
Andre racenavne: -
Krop : Kort og velbygget. Meget kort hals med løst hud.
Vægt : 22 til 25 kg.
Højde : 35 til 40 cm. Det er ikke fastlagt i racestandarden.
Almindelige symptomer: -

Farve

Den engelske bulldog er korthåret, og kan have følgende farver: beige, rødbrun og brindle (med eller uden en sort markeringer), hvid (med meget mørkt pigment på næsepartiet og øjnene) og hvid plettet. Farverne sort, leverfarvet og sort og solbrun er ikke tilladt i forhold til racebeskrivelsen.

Udseende

Kort og velbygget. Meget kort hals med løst hud. Brede, skrånende skuldre. Fast, rundt bryst. Buede ribben. Bagparten er høj og robust. Maven er lille og hænger ikke.

Træningen og indlæring

Den engelske bulldog er ikke en vanskelig at træne, en positiv træning med opmuntrende ord fungerer altid godt. De er følsomme over for hundeejerens stemme og tonefald og reagerer derfor også på den, og gør ofte meget med en venlig og rolig ordre. Racen bør ikke trænes for hårdt, men hunden bør heller ikke misbruge ejeren, så det er vigtigt at være konsekvent. En stille træning er ofte nok. Den engelske bulldog kan ikke lide at løbe og er heller ikke hurtigt.

Hundesport

Engelske bulldogs kan bruges til adræthed, flyball og lydighed.

Engelsk Bulldogs er velegnede til ejere, der:

  • Ikke er har brug for en hund der kræver meget motion.
  • Leder efter en lille, men kraftig hund.
  • Vil have en hund der kræver minimal pleje.