Menu

Amerikansk Staffordshire Terrier

Den Amerikanske Staffordshire Terrier stammer fra en krydsning mellem Bulldog og Terrier. Denne hunderace blev anerkendt i 1936 og kom til Holland i 1983. Den amerikanske Staffordshire Terrier er en aktiv og stærk hund, som udstråler autoritet. Denne firbenede følgesvend elsker opmærksomhed og er yderst intelligent. Den Amerikanske Staffordshire Terrier er ofte mere intolerante over for andre hunde. Denne temperamentsfulde race er meget opmærksom, hvilket gør den meget velegnet som vagthund. Derudover er den Amerikanske Staffordshire Terrier også velegnet som selskabshund.

Amerikansk Staffordshire Terrier

Egenskaber

Oprindelse: USA
Andre racenavne: Pit Bull Terrier, Amerikansk Bull Terrier
Krop : -
Vægt : 17 og 20kg
Højde : 43 - 48 cm
Almindelige symptomer: HD (hoftedysplasi), NCL (forstyrrelser i nervesystemet)

Farve

I hunderacen Amerikanske Staffordshire Terrier er enhver farve tilladt. Hunde, som er sort-og-brune og hunde, hvis pels består af mere end 80% hvid, er ikke egnede til avl.

Eksterne træk

Krop

Den Amerikanske Staffordshire Terrier er en meget smidig hund med en slank og muskuløs krop. De har en korthåret, blank pels, og halen kommer omtrent halvvejs til jorden. Denne hunderace har et bredt kranium og meget stærke kæber. På grund af det brede bryst får denne hunderace et atletisk udseende.

Gennemsnitsvægt

Den gennemsnitlige vægt for den Amerikanske Staffordshire Terrier er mellem 17 og 20kg

Mankehøjde

  • Hanner: 46-48cm
  • Hunner: 43-46cm

Tilgang til træning

Den Amerikanske Staffordshire Terrier har brug for masser motion. De elsker boldspil og har ofte en god fysisk form. Den bedste måde at opdrage dem på er med en blid hånd. Dette er fordi de er en meget følsom hunderace. Hundene er ret intolerante over for andre hunde. Du kan forhindre dette ved at belønne venlig adfærd.

Almindelige symptomer

  • HD (hoftedysplasi)
  • NCL (forstyrrelser i nervesystemet)