Menu

Fransk Bulldog

Den franske bulldog er en rigtig selvskabshund og vil gerne være en del af familien. På grund af den korte snude kan hunden nemt få det varmt, og ikke ikke altid komme af med varmen. De kan være meget støjende, men ofte meget søde og kærlige. De bliver normalt ca. 25 til 35 cm høje.

fransk bulldog

Egenskaber

Oprindelse: Frankrig
Andre racenavne: Fransk Bulldog
Krop : Tæt, meget muskuløs
Vægt : 8 til 14 kg
Højde : 25 til 35 cm
Almindelige symptomer: Åndedrætsbesvær pga. den korte næse

Farve

Pelsen består af tæt og skinnende kort hår uden underpels. Den franske bulldog kommer ofte i sort, hvid, creme, brindle og fawn.

Udseende

Dens karakteristisk med sin flade snude, strittende flagermusører og sine store øjne. Den har en lille, men kompakt og muskuløs krop med kort ben. Hovedet er bredt og firkantet. Huden omkring halsen og i hovedet er løstsiddende.

Træningen og indlæring

Franske Bulldogs lærer hurtigt, fordi de er klog. Men kan undertiden vildlede chefen med hovedet, så det er vigtigt at handle konsekvent, når man træner hunden. En træning med meget belønning og opmuntring fungerer ofte bedst for denne hund, snacks er ikke altid den bedste belønning for denne hund. De elsker også opmærksomhed. Når det er varmt, er det bedst at tage det roligt på grund af deres korte snude. Hundene er meget følsomme over for stemmeføring, især fra ejeren.

Hundesport

Adræthed og apport er muligt, men det er normalt hårdt for den franske bulldog på grund af de høje spring, som hunden skal lave, er ikke godt for dens ryg. Men de er meget gode udstillingshunde.

Franske Bulldogs er velegnede til ejere, der:

  • På udkig efter en lille, men loyal hund
  • Har meget tid og opmærksomhed til deres hund