Menu
Få en unik fodbold slikkemåtte til EM! Læs mere

Leonberger

Leonberger er en stor, kærlig og venlig hund. Hunden har en tyk pels, hvilket gør at den kan modstår vind og vejr. Den en legesyg, og vil elske at lege sammen med børn. Leonbergerens karakter er godmodigt og åbent. Dette gør alt sammen at det er en rigtig familiehund!

Leonberger

Egenskaber

Oprindelse: Tyskland
Andre racenavne:
Krop : Stor og imponerende hund
Vægt : Hanner: 75 kg. Tæver: 60 kg.
Højde : Hanner: 75 - 80 cm. Tæver: 65 - 75 cm.
Almindelige symptomer: Hofteledsdysplasi (HD), Albueledsdysplasi (AD/ED), Polyneuropati (PN), Enostose

Farve

Bortset fra den sorte “maske” som Leonbergeren har i ansigtet, kan de have forskellige farver. Farverne kan være i nuancerne lige fra gul, rød til rødbrune og sandfarver. Hårenderne kan være sorte som standard foreskriver for racen. De kan også have en lille hvid plet eller stribe på brystet, er også tilladt for denne race.

Udseende

Med en højde på op til 80 centimeter er Leonberger en stor og imponerende hund. Dens muskuløse statur, den selvsikre måde den går på og den harmoniske krop gør Leonberger til en elegant racehund. Hannen sammenlignes ofte med en løve. Dette skyldes hundens lange pels og på bryst og nakke, som kan minde om en løvemanke. Leonbergers hale har langt pels, ligesom for- og bagbenene.

Træning og indlæring

På grund af hundens størrelse er det vigtigt, at den får masser af motion. Det er derfor vigtigt, at ejeren til en Leonberger har tid nok til at tage sig af hunden. Derudover er det meget vigtigt for en Leonberger, at den bruger  meget tid sammen med familien. Jo mere tid hunden tilbringer sammen med familien, jo lykkeligere og gladere bliver hunden!
Leonberger er relativ nem at træne. På grund af dens nysgerrige personlighed, intelligens, god forståelse og vilje til at opføre sig underdanig, er hundene i stand til at lære nyt. Når hunden stadig er hvalp, er det vigtigt at den lære de nemmeste kommandoer med det samme. Hundeejeren skal forholde sig rolig, være retfærdig, men stadig konsekvent.

Hundesport

Den er yderst velegnet til hundesport, da den har meget energi. Leonbergeren elsker at lege og boltre sig i haven, men også at gå og løbe lange turer.

Leonberg er velegnede til ejere, der:

  • Vil have en stor hund
  • Leder efter en blid og venlig hund
  • Ønsker en rigtig familiehund
  • Har mulighed for at gå lange turer med hunden
  • Vil have en vagthund
  • Ikke har noget imod en hund der fælder

Produkter