Menu
Få en unik fodbold slikkemåtte til EM! Læs mere

Labradoodle

Labradoodle er en glad, blid og intelligent hund både overfor mennesker og andre kæledyr. Labradoodle er en hund med sans for humor og meget lærenemme. Labradoodle er endnu ikke en officielt anerkendt hunderace. Det er en krydsning mellem en puddel og en labrador. Labradoodle kombinerer arbejdsmoral og intelligens med et flot udseende. Hunden bruges som førerhund og selskabshunde.

Labradoodle

Egenskaber

Oprindelse: Australien
Andre racenavne: -
Krop : Kompakt, men yndefuldt bygget
Vægt : 25 - 35 kg.
Højde : 54 - 65 cm.
Almindelige symptomer: Addisons sygdom

Farve

Labradoodle kommer i en række farver: Labradoodle Lime, Labradoodle Cream, Labradoodle Gold, Labradoodle Abricot, Labradoodle Pergament og Labradoodle Chocolate. Der er findes to typer pels; fleece pels og uld pels. Fleece pelsen er blød og let at vedligeholde. Denne pels kan virke krøllet såvel som bølget. Uld pelsen kræver lidt mere pleje. Pelsen skal ikke være for tyk, virke let åbent. Labradoodle bør ikke have en underuld. En labradoodle fælder ikke, eller næsten ikke.

Allergivenlig hunderace

En person, der er allergisk over for hunde, vil reagere på spyt og pels/skæl fra hunden. Skæl frigøres, når hunden fælder. Labradoodles har en lang pels, hvilket betyder at de fælder mindre end andre hunde og dermed spreder færre allergener. Derudover sikrer Labradoodlens pels, at de løse hår forbliver i pelsen. Som et resultat bliver du nødt til at børste pelsen en gang om ugen. Da de mister hår, kan du stadig få allergiske symptomer. De udskiller en mindre del af skæl end andre hunderacer.

Udseende

Krop

Labradoodle er kompakt, men yndefuldt bygget. Halen er næsten lige, den har hængende ører, mørke øjne med meget lange øjenvipper. Dens særlige kendetegn er selvfølgelig dens smukke og lange krøllede pels.

Træningen og indlæring

Labradoodles har bestemt brug for fysisk, men også en mentale udfordringr. De nøjes ikke med en tur rundt i huset, men elsker at gå en lange ture med deres ejer. De har nemt brug for 1,5 til 2 timers træning om dagen. Mange Labradoodles elsker også at svømme.

Almindelige symptomer

  • Addisons sygdom

Hundesport

Labradoodle er meget velegnet som familiehund, men kan også bruges godt som servicehund. De bruges regelmæssigt som terapihunde til børn med autisme, downs eller andre særlige behov.

Labradoodle er velegnede til ejere, der:

  • Vil have en glad hund
  • Er allergisk overfor hunde
  • Har meget tid tilovers til træning og pelspleje
  • Ønsker tage hunden med på lange gåture (de elsker også at svømme)
  • Har børn og vil bruge hunden som en familiehund

Køb af en Labradoodle

Har Labradoodlens unikke udseende og muntre personlighed, stjålet dit hjerte? Helt forståeligt! Før du anskaffer dig en hund, er det vigtigt at du er informeret omkring racen. På den måde kan du være sikker på at vælge en hund der passer til dig og din livstil.