Menu

Grand danois

Grand danois er en stor og imponerende. En grand danois udstråler stolthed, styrke og elegance og skiller sig ud på grund af deres imponerende hoved. De har også store flagende ører, som naturlig falder fremad. I mange lande bliver grand danois udsat for ørekupering. I Danmark har det været forbudt siden 1987. En grand danois har et udtryk som er meget blødt og melankolsk, delvis på grund af dets store hængende ører.

Grand danois

Egenskaber

Oprindelse: Tyskland
Andre racenavne: -
Krop : Firkantet bygget. Lang og muskuløs hals med en rund profil. Fremspringende bryst. Buede ribben. Kort, næsten lige ryg. Bred let buede lænd.
Vægt : 50 - 75 kg.
Højde : Hanner: 81 cm. Tæver: 76 cm.
Almindelige symptomer: -

Farver

Pelsen er kort og tæt. De kan have følgende farver: gul, tigret, blågrå (stålblå), sort og harlekin. Harlekin er hvid med sorte markeringer.

Træningen og indlæring

En grand danois kræver en blid, men også konsekvent træning. Grand danois kan sagtens være stille når den er indendørs, dog kræver det at de har været ude at lege og løbe energien af dem. Det er bedst at begynde at træne dem tidligt, da de vokser til en ekstrem stor hund på kort tid. For eksempel kan ejeren lære dem ikke at trække i snoren, mens de stadig er hvalp. Hvis de ikke lære det fra hvalp, kan de ikke holdes når de bliver voksne. Grand danois er følsomme over tonefaldet af ​​ejerens stemme, så en venlig ordre er ofte nok, for at få hunden til gøre hvad du beder dem om.

Hundesport

Hundesport er ikke altid velegnet til grand danois, fordi de er meget store. Det er derfor ikke optimalt at få dem til at kravle eller tumle rundt. Dog kan flyball eller lydighedstræning stadig være en mulighed.

En grand danois er velegnede til ejere, der:

  • Er klar over at det er en virkelig stor hund
  • Kan have kontrol over hunden
  • Er klar over, at hunden ikke bliver gammel