Menu

Labrador Retriever

Labradoren kan bruges som jagthund, hvor den er særlig god til at hente nedskudte fugle.  Den har en stor passion for vand, og er en rigtig god svømmer. Den er kontaktsøgende, har har brug for at blive stimuleret både fysisk og mentalt.

Labrador Retriever

Egenskaber

Oprindelse: Newfoundland, Canada
Andre racenavne: Labrador, Lab, St. John's Dog
Krop : Stærk. Runde former
Vægt : 25 til 30 kg
Højde : Hanner: 56 til57 cm. Tæver: 54 til 56 cm
Almindelige symptomer: Hoftedysplasi (HD)

Farve

Ensfarvet sort, brun eller gul. Den gule farve går fra lys cremefarvet til rødlig (“fox red”). Nogle hunde kan have en hvid afmærkning på brystet.

Udseende

Kraftig bygget. Runde kropsformer. Den har et firkantet udseende med stærke ben.

Træningen og indlæring

Træning af en Labrador Retriever er lige til. Den nysgerrige race har et enormt behov for at behage folk. Så selvom Labrador Retriever bruges som en jagthund, gør dens søde natur den for eksempel uegnet som vagthund; han er venlig over for fremmede og kan let distraheres med en lille bold. På samme tid kan den også være stædig og støjende. Desto mere grund til at være tilstrækkelig opmærksom på træning af ​​din Labrador Retriever for at sikre et godt forhold til din hund.

Hundesport

Labrador Retriever er fantastisk til jagt. Den er meget aktiv og adræt, hvilket gør den ideel til jagt. Den henter gerne nedskudte fugle efter ordre fra ejeren. Labrador Retriever vil også gerne hente bolde som er kastet ud i vandet, da den er særlig glad for vand.

Labrador Retriever velegnet til ejere, der:

  • Er ude efter en større hund
  • Vil have venlig hund
  • Har små børn
  • Ønsker en hund der kn bruges til jagt
  • Vil gå meget lange ture med hunden