Menu

Dogue de Bordeaux

Dogue de Bordeaux er velegnet som vagt- og familiehund. Det er en afbalanceret, rolig, gø ikke, venlig, opmærksom, nysgerrig, meget modig, fysisk stærk. Meget knyttet til ejeren og familien. Den har en oval hovedform. Det er en meget kraftfuld hund med en ekstremt muskuløs krop, der også er smukt, stærk og robust.

Dogue de Bordeaux

Egenskaber

Oprindelse: Frankrig
Andre racenavne: Dogge bordeaux, Dogue De Bordeaux, Fransk Mastiff
Krop : Lang og robust hals
Vægt : 45 - 50 kg
Højde : Hanner: 60-68 cm. Tæver: 58-66 cm.
Almindelige symptomer: Hoftedysplasi (HD), albueledsdysplasi (AD/ED)

Karakteristika

Pelsen består af kort og blødt hår. Den har en mahogni rød eller brunlig farve med en rød, sorte eller hvide afmærkninger. Når hunden er fælder, har den brug for regelmæssigt med en gummibørste for at fjerne de løse hår. Den har også brug forpleje af rynkerne i ansigtet.

Udseende

Lang, robust hals. Dybt bryst. Ribben godt ude. Flad, muskuløs ryg, skrånende let mod hoften. Udtalte, forholdsvis bredt placerede hofteben.

Træning og indlæring

Du skal opdrage hunden konsekvent, men på en rolig og retfærdig måde. Denne hund er meget afhængig af sin ejer og vil gerne godt det godt. Gør det klart overfor hunden, om den opfører sig godt, og giv ham et klap eller sig nogle entusiastiske ord. Dogue de Bordeaux har brug for en ejer, der har en naturligt større end den.

Hundesport

Lydig eller jagt

Bordeuax hunde er velegnede til ejere, der:

  • Vil have en stor hund
  • Kan opdrage hunden konsekvent
  • Er hjemme store dele af dagen
  • Vil aktivt tage lange gåture med hunden flere gang om dagen