Menu

Malteser

Denne lille hvide hund er meget velegnet til at have indenfor selv på små arealer. Det er en meget blid, intelligent og medgørlig hund. Denne hunderace var tidligere en ledsagerhund for smarte kvinder. En malteser udstråler stolthed og elegance, men heldigvis kombineres dette med en munter og venlig karakter. Maltesere kan ikke lide at være alene, de foretrækker at have selskab hele dagen.

Malteser

Egenskaber

Oprindelse: Det centrale middelhavsområde
Andre racenavne: -
Krop : Lang krop med dybt bryst
Vægt : 3 - 4 kg.
Højde : 20 - 25 cm.
Almindelige symptomer: Hyperadrenocorticisme, Parodontitis, Portosystemiske shunts

Farve

En maltesers pels over hele kroppen. Disse hår er lige og har ingen bølger eller krøller. Pelsen på denne hunderace kræver daglig pleje. Pelsen på en malteser er ensfarvet hvid. De kan også have nuancer af lys elfenben og lys orange. De lyse orange nuancer er kun tilladt, hvis de ikke giver indtryk af en snavset pels. Dette betragtes derefter som en mindre fejl.

Udseende

Kroppen

En malteser har en langstrakt krop med en dyb brystkasse. Ryggen af ​​en malteser er lige. Hovedet er ret bredt med en flad kraniet. En maltesers øjne er store og har en mørk eller okker farve. Benene er korte og robuste med afrundede poter. En maltesers hale er tyk i bunden og tyndere mod spidsen.

Træningen og indlæring

Malteseren er hunde, der er meget knyttet til deres ejere. En konsekvent tilgang til træning er derfor meget vigtig. En malteser er meget klog, hvilket gør denne hunderace meget velegnet til at lære forskellige øvelser eller tricks. En malteser er en følsom hund og tåler ikke vrede stemmer. Denne lille hunderace kommer generelt godt ud af det med andre hunde og kæledyr.

Arvelige sygdomme

  • Hyperadrenocorticisme (Cushings sygdom): En tilstand, hvor for meget af hormonet kortisol produceres af binyrerne. Øget kortisol kan blandt andet forårsage diabetes.
  • Parodontitis: betændelse i tandkødet
  • Portosystemiske shunts: Forkert konstruktion af blodkar til leveren

Hundesport

Lydighedstræning eller aktiviteter såsom agility eller doggydancing.

Malteser er velegnet til ejere, der:

  • Leder efter en selskabshund
  • Har meget tid til bruge på hunden, især pelspleje
  • Kan bruge maget tid sammen med hunden, også uden for huset
  • Er er stand til at træne malteseren konsekvent
  • Vil nyde at være sammen med og aktivere hunden hver dag