Menu

Australian Shepherd

På trods af sit navn, stammer den fra Californien, USA. Den blev oprindeligt brugt til at hyrde husdyr. Australian Shepherd er intelligent, smart og ivrig efter at lære nyt, afbalanceret, opmærksom og aktiv. Pelsen er medium længde, lige eller let bølget med en tæt underpels. En Australian Shepherds pels kan have flere forskellige farver og mønstre. Denne hund er meget loyal og tæt knyttet til familien.

Australian Shepherd

Egenskaber

Oprindelse: USA
Andre racenavne: Aussie, Australsk hyrdehund
Krop : Hyrdehund
Vægt : 16 - 32 kg.
Højde : 45 - 52 cm.
Almindelige symptomer: Tendens til rygproblemer, grå stær og Collie Eye Anomaly (CEA)

Farve

Pelsen består af mellemlangt, lige eller let bølget pels med en tæt underpels. Den australske hyrdehund kommer i farverne Blue Merle, Redmerle (leverfarve), sort eller brun, muligvis med brune afmærkninger og i hvid. Den australske hyrdehunds pels er nemt at holde. I fældningsperioden taber hunden underpelsen, og hunden skal i denne periode børstes oftere.

Ofte bruge til at hyrde kvæg og fårebesætning. Vagthund. Slædehund. Sporhunde. Sjældent brug som jagthund.

Udseende

De kan blive imellem 46 – 58 cm høje. De kan have en lang række farver. Et af deres mest karakteristikske træk er at de kan have to forskellige øjenfarver.

Træningen og indlæring

Den australske hyrdehund har en god fornemmelse af, hvad ejeren forventer af den. Denne hund er meget intelligent, lærer meget let og er nem at træne. Selvom hunden måske viser aggression når den hyrder, er den venlig over for mennesker. Du skal have en masse tålmodighed for at træne den australske hyrdehunde korrekt.

Hundesport

Hunden er velegnet til både agility, lydighed og naturligvis hyrdning. De er ofte dygtige til flyball, frisbee og som redningshunde.

En  Australian Shepherd er egnede til ejere, der:

  • Vil hav en en vagthund eller ledsagerhund
  • Vil være aktiv med hunden. Hunden kræver en del motion
  • Har erfaring med træning af hunde
  • Vil og kan pleje pelsen regelmæssigt