Menu
Få en unik fodbold slikkemåtte til EM! Læs mere

Beagle

Beagle er faktisk en jagthund. Den foretrækker at følge sin næse, og det er ofte ikke den samme vej som hundeejeren vil hen. Den lever bedst i en flok, og kan derfor ikke lide at være alene i længere tid af gangen. Beaglen er ofte fuld af energi og er derfor meget glad for daglig motion. Den har en en stor appetit, og har derved også tendens til overvægt.

Beagle

Egenskaber

Oprindelse: Storbritannien - Grækenland
Andre racenavne: -
Krop : Kompakt, uden at være tung
Vægt : 12 - 15 kg
Højde : 33 - 40 cm
Almindelige symptomer: Hofteledsdysplasi (HD), øreinfektion

Farve

Beagle er en tricolor, hvilket betyder, at den kommer i 3 farver: sort, hvid og lysebrun, de fleste Beagles har alle tre farver. Ældre beagle får naturligvis også gråt hår. Pelsen er kort, vand og snavsafvisende, men fælder en del. Det betyder at almindelig pelspleje med en hundebørste er nok i de flest tilfælde, da det sældent er nødvendigt med et bad.

Udseende

Muskuløs uden at være tung. Temmelig lang hals med en let løst hud. Bredt og dybt bryst.

Træning og indlæring

Beagle er ikke en af ​​de mest lydige hunderacer, og den gør det ikke altid, hvad den bliver bedt om. Dette kommer sig af, at Beagle i første omgang er og forbliver en uafhængig jagthund, som også er velegnet som familiehund. Træningen skal derfor kunne fastholde dens interesse. Dette kan gøres med leg, variation og gode belønninger (legetøj, opmuntrende ord fra ejerne eller godbidder). Beagle er også nødt til få brændt dit krudt af, så hold ikke igen med leg og motion. Det er vigtigt at være konsekvent og tydelig når I  træner, så hunden også ved, hvad der forventes af den.

Hundesport

Beagle er velegnet til forskellige hundesport som agility, jagt og sporarbejde.

Beagles er velegnede til ejere, der:

  • Vil have en lille temperamentsfuld hund
  • Vil have en jagthund
  • Ønsker en hund, der er børnevenlig