Menu

En hundefrakke til din pelsede ven

Vi får jævnligt spørgsmålet, om en hund skal have en hunde-vinterfrakke på, når det bliver koldere udenfor. Der er selvfølgelig flere grunde til, at din hund skal have en frakke på.

Hund i sne

En grund er brugen af en hundefrakke som modetilbehør. En måske vigtigere årsag er den funktionalitet en hundefrakke kan give. Sørg altid for at købe en hundefrakke, der har stoffer af høj kvalitet, såsom dem fra Hurrta og Ruffwear. En hundefrakke kan bruges som beskyttelse mod regn, vind og koldt vejr. Er en hundefrakke virkelig nødvendig for vejrforholdene?

Har din hund brug for en frakke?

Heldigvis er koldt vejr i Danmark ikke det mest ekstreme. De fleste hunde har tilstrækkelig beskyttelse mod kulde takket være deres pels. Brugen af en hundefrakke frarådes ofte, da din hunds pels ikke kan tilpasse sig det kolde vejr, men der er altid undtagelse hvor brug af hundefrakker anbefales.

Hvornår skal min hund have frakke på?

En hundefrakke kan være nyttig i følgende situationer:

  • Nogle hunderacer har en meget kort pels eller meget tynd pels, så du kan forvente at de hurtigere bliver kolde. Tænk for eksempel på de (spanske) greyhounds, boksere og den franske bulldog.
  • Gamle og syge hunde har ofte en pels af ringere kvalitet. De har ofte en tyndere pels og kan derfor være mere modtagelige for kulde.
  • Hunde der lige er kommet til Danmark fra varmere lande, hvilket eksempelvis kan være adopterede hunde fra Spanien eller Grækenland. Disse hunde er ikke vant til det koldere klima i Danmark, og deres pels har endnu ikke haft tid til at tilpasse sig de nye vejrforhold.
  • Hvalpe har en anden pels end voksne hunde. Denne pels er ofte også mindre tilpasset et koldt og vådt klima.
  • Hunde med hudproblemer har ofte dårlig pels, hvilket gør dem mere sårbare over for kolde temperaturer. Ophold i koldt udendørs vejr i længere tid, for eksempel under vintersport eller jagttræning, hvor hunden også svømmer og skal sidde stille regelmæssigt.

Skal min hund have frakke på når det regner?

Din hunds pels er i bund og grund den bedste beskyttelse, den kan have mod regnen. I de fleste tilfælde er en hundefrakke ikke nødvendig.  Kun når der er problemer med din hunds pels, kan en regnfrakke være påkrævet. Naturligvis kan en regnfrakke til hunde tilbyde beskyttelse mod snavs og fugt. Dette er praktisk, hvis du ikke har lyst til at vaske eller tørre din hund med et håndklæde efter gåture.

Kræver min store hund en hundefrakke?

Størrelsen på din hund afgør ikke behovet for en hundefrakke. Som nævnt ovenfor er det især helbredstilstanden, pelstypen og hvordan du rengør din hund, der afgør om en frakke virkelig er nødvendig. Tager du din hund med på en vinterferie? Eller tager du din hund med under en lang vandretur udenfor i kolde temperaturer, hvor din hund skal sidde, svømme eller stå stille i længere tid? I disse tilfælde kan en hundefrakke være meget nyttig.

Synlighed om natten

En hundefrakke kan være løsningen til at gøre din hund mere synlig i mørket. Særlige refleks hundehalsbånd er tilgængelige, men de reflekser der anvendes på de fleste hundefrakker bidrager helt sikkert til din hunds synlighed om natten.

Hvilken slags hundefrakker er tilgængelige?

Der findes mange forskellige hundefrakker. Frakkeudvalget varierer fra fleece hundefrakker til termiske hundefrakker, vandafvisende hundefrakker, vindtætte hundefrakker og regnfrakker.

Undgå overophedning

Ikke alle hunde har brug for en hundefrakke eller jakke. Der er endda fare for, at din hund kan blive overophedet, når du misbruger en hundefrakke. Nogle gange tror folk, at en hund føler sig kold, hvis den ryster. Dog kan hunde også ryste af en vis grad af ophidselse eller frygt. Derfor bør du altid tænke dig om to gange, om din hund har brug for en hundefrakke, før du køber.

Langt om længe…

Under normale omstændigheder er en hundefrakke ikke nødvendig. Men i de førnævnte tilfælde, hvor din hund har godt af at bære en hundefrakke, er det en klog beslutning at bestille en online. Medpets tilbyder en bred vifte af hundefrakker.

Er du i tvivl om din hund skal have frakke på, så kontakt venligst på e-mail: veterinaer@medpets.dk