Menu
Op til 30% rabat på dine yndlingsprodukter Læs mere

Godt forberedt til vinteren

Skrevet af Anne |

Dagene bliver kortere, og temperaturerne udenfor falder – vinteren står for døren. Vi giver dig gerne en række tips og tricks, så du og din hund er godt forberedt på den kolde årstid.

hund

Synlighed i mørket

Det vil ofte ske, at du stadig skal ud at gå med hunden i mørke eller skumring. Sørg for, at både du og din hund er tydeligt synlige for andre trafikanter. Du kan f.eks. bruge en sikkerhedslampe, et lysende halsbånd og/eller en reflekterende sikkerhedsvest. Disse produkter kan alle findes i vores kategori sikkerhed og på farten.

Vinterjakke

Om din hund har brug for en vinterjakke afhænger i høj grad af dens pelstype og opholdssted. Hunde, der normalt opholder sig udenfor hele året, tilpasser deres pels til de kolde vejrforhold og vil derfor ikke så let fryse. Hunde med dobbelt pels som ruhårede racer (tysk ruhåret hønsehund) eller hunde med en tyk, lang pels (berner sennenhund) får nok varme fra deres egen pels og har derfor som udgangspunkt ikke brug for en vinterjakke. Korthårede racer og mindre hunde (jack russell, chihuahua) vil hurtigere fryse og kan have gavn af en vinterjakke. Sørg for, at jakken sidder tæt og er vandafvisende, så kropsvarmen holdes inde. Det er desuden vigtigt, at hunden har tilstrækkelig bevægelsesfrihed. Hold altid øje med din hund, når den har jakke på, så du kan gribe ind, hvis den for eksempel hænger fast i en gren. På vores hjemmeside kan du finde forskellige typer hundejakker.

Sjov i sneen

Mange hunde elsker at lege i sneen sammen med deres ejer. Mange hunde snapper ivrigt efter sne og spiser den også. I princippet er sne ikke skadelig, medmindre hunden indtager store mængder. På grund af kulden kan dette give mave- og tarmproblemer som kvalme, diarré, opkast og i nogle tilfælde mavedrejning. Sørg derfor for rigelig afledning, og hvis det ikke er muligt at forhindre, at din hund spiser meget sne, så begræns den tid, I tilbringer udenfor. Vær også opmærksom på, at hunde med lang pels kan få fastfrosne sne- og isklumper mellem trædepuderne. For at undgå dette kan du klippe pelsen kort mellem tæerne, før du tager din hund med ud i sneen.

Pas på med vejsalt

Hunde kan få brandsår og irritation på trædepuderne på grund af vejsalt. Hvis der er saltet, er det derfor en god idé at undgå disse områder så vidt muligt under gåturen. Hvis det ikke kan undgås, kan du smøre vaseline eller potevoks på hundens trædepuder. Det gør, at saltet hæfter dårligere. Skyl poterne med lunkent vand efter gåturen og tør dem med et håndklæde. Hvis din hund allerede har irriterede eller beskadigede trædepuder, er det en god idé at give den specielle hundesko på. Hunde er naturligvis ikke vant til sko og kan finde dem mærkelige i starten, men de vænner sig hurtigt til dem.

Frostvæske er giftigt

Vær forsigtig med frostvæske og opbevar den utilgængeligt for kæledyr. Frostvæske er nemlig meget giftigt! Den indeholder ethylenglykol og har en sød smag, som gør, at hunde og katte gerne vil slikke det i sig. Har et dyr indtaget dette stof, vil det ofte vise sig gennem opkast og neurologiske symptomer. Med tiden vil der opstå depression, epileptiske anfald og nyresvigt, som i alvorlige tilfælde kan føre til døden. Hvis dit kæledyr udviser disse symptomer, eller du har mistanke om, at det har indtaget frostvæske, skal du straks kontakte din dyrlæge.

Underafkøling

Heldigvis forekommer ekstreme temperaturer sjældent i vores land. Bliv dog ikke ude længere end nødvendigt, når det er meget koldt, især hvis din hund ikke er vant til at være udenfor længe. Alle hunde vil med tiden få nedsat kropstemperatur, især hvis de ikke er i bevægelse. Lad heller aldrig en våd hund være udenfor i kulden. En våd pels isolerer ikke og gør, at hunden hurtigt bliver afkølet. Sørg for, at din hund kan tørre indendørs på et varmt sted – en dejlig hundekurv kan hjælpe her.

Frosne damme og grøfter

Hold øje med, at din hund ikke bare løber ud på en frossen dam eller grøft. På det glatte underlag kan hunden få skader på led, muskler og sener. Derudover er der risiko for, at hunden falder gennem isen, hvilket kan føre til underafkøling eller drukning.

Hunden med på skiferie

Må din hund komme med på skiferie? Ud over de ovennævnte forholdsregler er det vigtigt at kontrollere, om din hund er tilladt overalt. Sørg for at transportere hunden sikkert i bilen, f.eks. i bagagerummet bag et hundegitter eller fastspændt med en sikkerhedssele. Bemærk, at det i Tyskland er lovpligtigt at bruge sikkerhedssele til hunde. Mindre hunde kan transporteres sikkert i en transportkasse. Derudover skal hunden opfylde indrejsekravene til det pågældende land. Læs hele artiklen om hunden med på skiferie.

Relevante produkter