Menu

Newfoundlænder

Newfoundlænderen er en rolig og social hund. Disse hunde er meget glade for at svømme på grund af deres baggrund som hjælpere af fiskere på øen af samme navn i Canada. Newfoundlændere er store hunde og har derfor brug for masser af plads. Det er hovedsageligt selskabshunde, som nyder godt af en venlig men konsekvent opdragelse. En Newfoundlænders tykke pels kræver ret meget vedligeholdelse. De bør børstes fuldt ud mindst en gang om ugen for at forhindre sammenfiltring og for at tilstrækkelig luft  kan løbe gennem pelsen.

Newfoundlænder

Egenskaber

Oprindelse: Canada
Andre racenavne:
Krop : stor kraftigt bygget hund
Vægt : 54-68 kilo
Højde : 66-71 cm
Almindelige symptomer: Aortastenose (subvalvulær), Dilaterende kardiomyopati, Hoftedysplasi

Racebeskrivelse Newfoundlænder

Racegruppe: Racegruppe 2, ‘pinschere, schnauzere, molossere og bjerghunde ‘.

Race oprindelse: Canada

Farve

Newfoundlændere kan være sorte, mørkebrune eller hvid-sorte. Hos sorte og hvid-sorte hunde er øjnene mørkebrune. De brune hunde kan have øjne, som er lidt lysere. Hvid-sorte Newfoundlændere kan let forveksles med Landsneer (europæsisk type). Denne Landsneer er dog større, har en lidt længere snude og er mere firkantet af bygning.

Eksterne karakteristika

Krop

Newfoundlænderen er en stor kraftigt bygget hund. Kroppen af disse hunde er længere end den er høj – dette gør kroppen kompakt og muskuløs. Newfoundlændere har en bred ryg og en dyb, bred brystkasse. I hvile hænger halen ned til eller lige over hasen. Når newfoundlændere er i aktion, bliver halen båret højere. Benene er lige og stærke, poterne store og mellem tæerne har hunden en form for svømmehud. Derfor er hunden en fremragende svømmer.

Gennemsnitsvægt

En Newfoundlander hanhund vejer i gennemsnit 68 kilo. En tæve vejer i gennemsnit 54 kilo.

Gennemsnitlig skulderhøjde

Hanhund: 71cm

Tæve: 66cm

Tilgang til træning

Disse hunde har brug for en rimelig mængde motion for at holde sig i form. For en ung newfoundlænder bør træningen opbygges langsomt, så dens led ikke belastes for meget. En af de bedste måder at træne en newfoundlander på er svømning. Da svømning er naturligt for newfoundlændere, og de er for tunge til at træne meget på land, er svømning en fantastisk alternativ øvelse. Newfoundlændere bør opdrages venligt og konsekvent.

Almindelige symptomer

  • Aortastenose (subvalvulær)
  • Dilaterende kardiomyopati
  • Hoftedysplasi

Hundesport

Som tidligere nævnt er newfoundlændere ikke særligt velegnede til hundesport. Dog egner hundene sig perfekt til aktiviteter i vandet. At redde mennesker og trække både gennem vandet er for eksempel fremragende aktiviteter for en newfoundlænder.

Newfoundlændere er velegnede til ejere, som:

  • Søger en stor hund
  • Søger en blid og venlig hund
  • Søger en rigtig familiehund
  • Ønsker at gå lange ture med deres hund