Menu

Lopper og flåter

Vil du også have sådan en praktisk loppe- og flåtguide, så du kan gå forberedt ind i loppe- og flåtsæsonen? Download den loppe- og flåtguide hurtigt nu!

Mere information

1 - 16 af 17 produkt

Lopper hos hunde og katte

Næsten alle hunde og katte lider af lopper fra tid til anden. Lopper er små, sorte parasitter, der lever i kattens pels. Lopper kan formere sig ekstremt hurtigt og lægge hundredvis af æg i pelsen. Vidste du forresten, at 95% af loppepopulationen findes i miljøet, og at kun 5% af lopperne rent faktisk findes på dyret?

Der er flere kendetegn, der indikerer et loppeangreb. Hvis din hund eller kat lider af lopper, vil den kradse sig meget mere i pelsen end normalt. Som et resultat vil katten eller hunden også lide af mere hårtab. Nogle gange vil et inficeret kæledyr også have skaldede pletter og sårskorper på grund af hyppig kradsning/bidning. For at tjekke, om dit kæledyr har lopper, er det bedst at bruge en loppekam.

Produkter mod lopper

Der er flere måder at beskytte din hund eller kat mod lopper på. Her er metoderne til at beskytte dit kæledyr:

  • Spot on / pipette: Indholdet af pipetten fordeles mellem skulderbladene på din hund eller kat. Væsken påføres mellem hårene og på den intakte hud. Hos Medpets finder du pipetter fra bl.a. Adimere, Frontline og Advantage.
  • Sprays: En spray er især velegnet til dyr, der endnu ikke kan behandles med en pipette, såsom hvalpe og killinger. Hos Medpets finder du en fin spray fra Frontline.
  • Tabletter: Til både hunde og katte findes der også tabletter, som kan beskytte dit kæledyr mod lopper og flåter. Til hunde er der AdTab Tyggetabletter Hund og til katte er der AdTab Tyggetabletter Kat.

Flåter på hunde og katte

Flåter kan forårsage en masse besvær og diverse helbredsproblemer. En flåt kan bære sygdomme, som kan overføres til dit kæledyr. De mest kendte sygdomme er borreliose, Anaplasma, Babesia og Ehrlichia. God forebyggelse og hurtig handling i tilfælde af problemer er derfor afgørende for et dyrs sundhed. Det er derfor vigtigt, at du regelmæssigt tjekker dit dyr for flåter, især efter en tur i skoven. Der findes flere produkter mod flåter, mange af dem er kombinationsprodukter, der virker mod både flåter og lopper. Med mange produkter skal flåterne dog bide, før de bliver dræbt.

Fjernelse af flåter

Tjek dit kæledyr dagligt for flåter, især efter en tur i skoven. Det er vigtigt at fjerne flåten inden for 24 timer efter, at den har bidt sig fast, før sygdommen kan overføres. Du kan fjerne en flåt ved hjælp af et flåtkort eller en flåttang. Tick Card er et praktisk kort, der giver dig mulighed for at fjerne flåter sikkert. Da dette flåtkort er på størrelse med et bankkort, kan du nemt have det med i din pung. Hos Medpets finder du også forskellige flåtfjernerkort. En flåtfjerner har præcis samme funktion som et flåtkort. Man sørger for at samle flåten op så tæt på huden som muligt. Derefter kan du forsigtigt fjerne flåten. Prøv at undgå at knuse flåtens krop.

Mærker

Der findes flere mærker til at bekæmpe og forebygge lopper og flåter. Se de mest kendte mærker i Medpets’ sortiment her: