Menu

Gør din hund mere synlig i mørket

Når vintermånederne starter, og det begynder at blive mørkt tidligere, er det vigtigt at passe ekstra godt på for at sikre, at du og din hund er i sikkerhed. Uanset om du cykler eller går, bidrager synlighed til din sikkerhed. Det er vigtigt, at både du og din hund er godt synlige.

Person der går med en hund i mørket

Det vil vi komme nærmere ind på i denne artikel, da MedPets har forskellige produkter i sit sortiment for at sikre en bedre synlighed, herunder sikkerhedslygter, reflekshundesnore og sikkerhedsveste, for at sikre at enhver hund er meget synlig i mørket.

Refleks- halsbånd og hundesnor

For at gøre din hund meget synlig er der forskellige muligheder. Disse omfatter refleks- hundesnore eller halsbånd. Mange halsbånd og hundesnore har nu refleksstrimler på dem som standard. Ulempen ved refleksstrimler er, at disse kun er synlige når der er et lys, der skinner på dem. For bedre synlighed findes der også halsbånd og hundesnore med refleksstrimler og en lys neonfarve. Kombinationen af ​​den gule neonfarve og refleksstrimlerne er mere synlig i mørket (et eksempel på dette er Flexi Neon Tape Leash.

Der er også kraver og ledninger med LED-belysning. Takket være LED-belysningen er dit kæledyr konstant synligt. Disse kraver og ledninger kræver batterier og kan ofte indstilles til en blinkende eller konstant lysindstilling. Til Flexi Vario Tape Leash er der en ekstra udvidelse tilgængelig i form af et (flash) bælte.

Reflekssikkerhedsvest

Udover reflekserne og de oplyste halsbånd, hunde vinterfrakker (Vinterfrakke), hundesnore og hunde regnfrakker (Regnfrakke), er reflekssikkerhedsveste også tilgængelige til hunde. Da en sikkerhedsvest bæres rundt om hundens krop, vil din hund være mere synlig iført denne, end hvis den bare har halsbånd på. Vestene har en lys neon farve med refleksstriber og er nemme at sætte på. AFP K-Nite Reflective Jacket er et eksempel på dette.

Sikkerheds lys

De små sikkerhedslygter, såsom Orbiloc LED Safety Light eller EzyDog Adventure Light, er perfekt egnet til at blive fastgjort til din hunds halsbånd eller sele. Med disse praktiske lygter, som ofte kan indstilles til blitz eller konstant lysindstilling, vil din hund være meget synlig. Når du går tur med flere hunde, er det nyttigt at sætte et lys af forskellig farve på hver hund. Dette giver dig mulighed for at holde hundene adskilt i mørket. Lygterne er desuden vandtætte, så du kan bruge dem, når du skal på tur i regnen.

Se og blive set

Udover at blive set, er det lige så vigtigt at kunne se i mørket. Derfor er en lommelygte et praktisk værktøj at have med på gåture. Flexi har udviklet et praktisk lyssystem til at fastgøre til Flexi tape-snorene, Flexi Tape Leash Vario – LED Lighting System. Denne handy lampe ligner lidt en lommelygte og projicerer et hvidt lys fremad og et rødt blinkende lys bagud.

Tips til en sikker og sjov gåtur

For at hjælpe dig på vej er her en række tips til en sikker og sjov gåtur i mørket:

  • Når det bliver mørkt udenfor, og du ikke er færdig med at lege med din hund. Så er det smart at få en selvlysende bold, som i kan lege med.
  • Hvis du vil gå en ny rute med din hund, skal du gå den om dagen først. Det betyder, at du vil være godt forberedt, når du går den i mørke,
  • Sørg ikke kun for, at din hund er godt synlig i mørket, udrust også dig selv. Det kan du gøre ved at bære reflekstøj eller et ekstra lys på din frakke
  • Hold altid godt øje med trafikken! Ikke alle bilister vil se alt, og ikke alle cyklister har lys nok på deres cykel.

Gå på gode oplyste fodgængerfelter eller cykelstier, hvor det er muligt. Forsøg at undgå uoplyste, afsondrede stier.