Menu
Få en unik fodbold slikkemåtte til EM! Læs mere

Agern er giftige for din hund. Pas på under skovvandringer!

Efteråret er begyndt, og agern falder af træerne i hundrede vis. Mange hunde synes, at det er morsomt og sjovt at lege med disse egetræsnødder, og kan nogle gange endda spise dem. Vær venligst opmærksom på dette som kæledyrsejer, da agern indeholder et giftigt stof!

Gåtur med hunden

Agern og Hunde

Ikke alle hundeejere ved at agern er giftige og kan være farlige for deres hund. Egenødder og egeblade indeholder et giftigt stof kaldet garvesyre. Når din hund indtager garvesyre, vil dette forårsage maveproblemer, diarré og opkastning. Desværre kan en overdosis i ekstreme tilfælde føre til nyresvigt og død som følge heraf. Så husk dette, når du skal på en skovtur med din følgesvend!

Garvesyre er ikke den eneste grund til hvorfor agern er farlige for hunde. Når skarpe agern bliver spist kan hundes tarme blive forstoppet. Derudover kan den tynde hinde, som omgiver tarmene også blive irriteret af den skarpe kant fra disse nødder.

Fyrretapper og kastanjer

Fyrretapper og kastanjer er ikke giftige, hvilket betyder at de ikke indeholder et giftigt stof. Dog sluges disse ofte af hunde, mens de leger i parken eller skoven. Fyrretapper og kastanjer kan også føre til forstoppelse og mave-tarmproblemer. Dette fører nogle gange til obligatoriske kirurgiske procedurer. Medpets anbefaler dig at lære din hund ikke at lege med fyrretapper eller kastanjer. Du kan lære din hund kommandoer såsom ”slip den” eller ”lad den ligge” for at forhindre, at dette sker.

Dit kæledyrs helbred

Leder du efter flere produkter til at holde din hund sund, så tag et kig i vores hunde kategori.