Menu
Få en unik fodbold slikkemåtte til EM! Læs mere

Betadine

Betadine er et desinfektionsmiddel, der bruges til pleje og desinfektion af sår. Betadine fås som en opløsning, shampoo og scrub.

Mere information

1 - 3 af 3 produkt

Betadine opløsning

Betadine opløsning er velegenet til skylning og desinficering af små og overfladiske sår eller skrammer. Produktet forebygger og renser infektioner i små og store sår og reducerer dermed risikoen for ardannelse. Produktet irritere ikke, hvilket gør det meget dyrevenligt. Fortyndet Betadine-opløsning anvendes blandt andet til rensning og skylning af inficerede sår.

Andvendelse af Betadine opløsning

Påfør Betadine opløsning direkte fra flasken eller via en vatpind eller på sterilt gaze på såret og huden rundt om såret. Behandl såret 1 til 2 gange dagligt, og gentag så længe det såret ikke er helet.

Tip

Vær forsigtig, når du påfører opløsningen, da den kan drybbe på dit tøj. Hvis Betadine kommer på dit tøj, skal du tørre pletten med et stykke køkkenrulle med eddike (gnid ikke i plettet!). Vask herefter tøjet efter vaskeanvisningen i vaskemaskinen.

Betadine Scrub

Betadine Scrub er en flydende og mild desinficerende sæbe uden granulat. Den er velegnet til desinficering af hud og hænder. Lad skrubben ikke komme i kontakt med åbne sår, da dette kan forsinke sårhelingen.

Brug som hånddesinfektion

Til husholdningsrengøring af negle, hænder og arme skal du skumme dem grundigt med Betadine Scrub og skylle godt efter med vand.

Anvendelse til desinfektion af huden

  • Påfør Betadine Scrub direkte på huden
  • Massér scrub’en godt på huden (eventuelt med lidt ekstra vand) så den skummer og farven bliver lysere
  • Skyld grundigt med lunkent vand
  • Tør grundigt, især ved hudfolderne (såsom mellem tæerne)

Bemærk
Betadine Scrub bør undgås at komme i kontakt med åbne sår. Betadine Scrub har et indhold, der kan være celledræbende. Læs teksten på pakken og indlægssedlen grundigt inden du tager Betadine i brug.

Betadine Shampoo

Betadine Shampoo er en flydende og parfumeret shampoo, der er velegnet til desinficering af huden. Det hjælper mod kløe og irritation fra svampe og infektioner. Shampooen misfarver ikke håret. Parfumen er baseret på æteriske olier.

Brugsanvisning vask med Betadine Shampoo

Gør håret vådt med varmt vand. Vask håret med ca. 5 ml. Betadine Shampoo. Skyl efter med varmt vand. Gentag denne behandling 1 til 2 gange dagligt ved infektion.

Bemærk

Betadine indeholder povidon-iod som det aktive stof. Brug ikke dette på store hudområder, i tilfælde af en overaktiv skjoldbruskkirtel. Dette kan blive diagnosticeret af en dyrlæge.