Menu

Måned for tandpleje

Februar er udnævnt til tandplejemåned af Medpets. I denne måned er der fokus på tandpleje hos vores kære kæledyr. Når alt kommer til alt, er tandproblemer mere almindelige, end du tror! Find ud af, hvorfor tandpleje er vigtigt, og hvordan du bedst tackler det. Hos Medpets finder du alt, hvad du behøver for at passe på dit kæledyrs tænder. Pleje er bedre end helbredelse!

Tandpleje til dit kæledyr!

Forskning har vist, at 80% af vores kæledyr over tre år lider af tandproblemer. I de fleste tilfælde er det forårsaget af plak og tandsten. Hvis din hunds eller kats tænder bliver forsømt, kan dit kæledyr endda miste tænder. Endnu værre er det, at tandproblemer kan kompromittere dit kæledyrs helbred. Dårlig ånde er ikke normalt og kan være et tegn på tandproblemer. Det er derfor ekstra vigtigt at være opmærksom på korrekt tandpleje! Daglig tandbørstning er den mest effektive måde at pleje tænderne på.
Hund

Tandpleje

Hvad kan du ellers gøre?

Ud over at børste tænder, bruge en tandbørste eller en tandserviet med en særlig tandpasta, er der andre måder at passe på din hunds eller kats tænder på. Det er klart, at katte ofte har sværere ved at børste tænder end hunde. For at forbedre dårlig ånde og forhindre dannelse af plak og tandsten findes der forskellige produkter. Du kan vælge kosttilskud i form af pulver eller væske. Du kan nemt tilsætte det malede pulver til tør- eller vådfoder og mundskyllevæsken til drikkevandet. Dårlig ånde forsvinder, og tandkødets tilstand forbedres. Det er de første tegn på en bedre mund- og tandhygiejne. Vil du overraske dit kæledyr for en gangs skyld? Det kan du gøre med en Dental tyggesnack, der stimulerer tygningen og dermed renser tænderne. Eller hvad med et sjovt tyggelegetøj, der er lavet med f.eks. huller eller en anden struktur, der får det til at gnide langs tænderne og dermed delvist fjerner plak. Det er også muligt at bruge et (diæt)foder specielt til tænderne. På grund af foderets særlige form, sammensætning og tekstur bliver din hunds og kats tænder renset, mens den tygger. I tilfælde af vedvarende tandproblemer eller dårlig ånde skal du kontakte en dyrlæge.

Dental mad og snacks

Tygge-legetøj til dit kæledyr

4 tips til sunde tænder

Tip 1: Væn dig langsomt til det

Hvis det er muligt, skal du begynde at børste tænder tidligt. Børstning kræver ikke, at munden er helt åben. Berolig din hund eller kat, og løft så læben, og begynd med korte berøringer af tænderne. Derefter kan du rengøre alle synlige dele på ydersiden af tænderne. Beløn dette, og byg det op, indtil du kan børste hele tænderne. Det er vigtigt ikke først at begynde med tandpleje, når der er tandproblemer.

Tip 2: Brug ikke mennesketandpasta

For at få det bedste resultat af tandbørstningen, kan du bruge en tandpasta ligesom mennesker. Men tandpasta, der bruges af mennesker, er ikke egnet til dyr. Det skyldes, at der er fluor i den menneskelige version af tandpastaen. Det kan være skadeligt for dit dyrs mave.

Tip 3: Dental diæt kan hjælpe

Disse specielle diæter til støtte for tandhygiejnen indeholder forskellige næringsstoffer, der stimulerer nedbrydningen af plak. Derudover har foderet en tilpasset form, størrelse og struktur, som giver mekanisk rengøring af tænderne. Så når hunden tygger på foderet, “polerer” den straks tænderne.

Tip 4: Tandpleje

Giv dit kæledyr et strålende smil og frisk ånde! Trixie Dental Care Kit tilbyder for eksempel alt, hvad du behøver til dette. Andre måder, hvorpå du kan bidrage til dit kæledyrs mundhygiejne, er særlige tyggegodbidder, såsom DentaLife tyggegodbidder til katte eller Trixie Chicken Chewing Ring til hunde.