Menu

Lakseolie til hunde og katte

Lakseolie til hunde og fiskeolie nævnes ofte, når vi taler om vores kæledyrs sundhed. Fed fisk er blevet forbundet med mange sundhedsmæssige fordele for kæledyr, men også for mennesker. Men hvad er det akkurat der får lakseolie eller fiskeolie til at bidrage til en sund livsstil?

Lakseolie til hunde og katte

Hvad er Omega 3 og Omega 6 fedtsyrer?

Omega 3 til hunde og katte

Omega 3 er fedtsyrer, der også er kendt som flerumættede fedtsyrer. Der er nogle få Omega 3 fedtsyrer, såsom: alfa-linolensyre (ALA), eicosapentaensyre (EPA) og docosahexaensyre (DHA). ALA er en vegetabilsk Omega 3 fedtsyre der ikke kan produceres i den menneskelige krop, da de kun kan erhverves gennem kosten (frø, nødder, vegetabilske olier). EPA og DHA er kendt som fedtede fiskesyrer.

ALA er en essentiel fedtsyre, som ikke kan produceres af dit kæledyrs egen krop. EPA og DHA kan fremstilles af dit kæledyrs krop, men kun i en meget lille mængde. Denne lille mængde er ikke tilstrækkelig til en sund livsstil. Det er derfor vigtigt, at din hund eller kat tilegner sig disse vigtige fedtsyrer gennem kosten. For eksempel ved at give din hund eller kat et kosttilskud såsom Grizzly Salmon Oil.

Omega 6 til hunde og katte

Omega 6 fedtsyrer er, ligesom Omega 3, flerumættede fedtsyrer. Den bedst kendte Omega 6 fedtsyre er linolsyre. Dette findes i vegetabilske olier og kan ikke produceres af din egen krop. Andre populære omega 6 fedtsyrer er: arachidonsyre (AA) og gamma-linolensyre (GLA). AA kan findes i æg, fjerkræ, indmad og fisk.

Omega 3 og Omega 6 sundhedsmæssige fordele

Laks og fiskeolie kan sænke risikoen for hjertesygdomme, demens og kræft hos mennesker. Det kan også forbedre mentale evner og mindske reumatoid artritis klager. Men hvad kan det gøre mod din lille ven?

Omega 3 sundhedsmæssige fordele

Omega 3 fedtsyrer reducerer inflammation i kroppen og understøtter immunsystemet. Inflammatoriske hudreaktioner og betændelsesreaktioner i nyrer og led bremses. EPA viser antiinflammatoriske virkninger, der reagerer på slidgigt og hæmmer enzymet, der er ansvarligt for led brusk nedbrydning. Denne fedtsyre har også en understøttende effekt på hjerte og blodkar, og kan hjælpe katte med kronisk nyresvigt. Derudover kan Omega 3 støtte selskabsdyr, med hud- og pelsproblemer samt allergier. Fedtholdige Omega 3-syrer såsom DHA kan også have en positiv effekt på nervesystemet inklusive dit kæledyrs hjerne.

Omega 6 sundhedsmæssige fordele

Omega 6 fedtsyrer har en positiv effekt på dit kæledyrs sundhed. Det bremser produktionen af ​​kolesterol og styrker immunsystemet.

Hvor mange fedtsyrer har mit kæledyr brug for?

Det er videnskabeligt bevist, at en korrekt dosis af Omega-3 fedtsyrer kan være gavnlig for dit kæledyrs sundhed. For meget Omega 6 kan have negative konsekvenser, da det kan fremme betændelse.

Den ideelle dosis af Omega 3 fedtsyrer til din hund er omkring 40 mg pr. kg kropsvægt pr. dag. Udover den rigtige dosering er den nøjagtige sammensætning af Omega 3 vigtig. EPA har en effekt på alle organer, DHA påvirker kun hjernen og nervesystemet.

Omega 3 og Omega 6 forhold

En meget vigtig faktor når du vælger fedtsyrer til dit kæledyr, er forholdet mellem Omega 3 og Omega 6 fedtsyrer. Dette bør være korrekt afbalanceret. Standarddiæter giver normalt tilstrækkeligt med Omega 6. Forholdet mellem Omega 6 og Omega 3 er normalt omkring 50 til 1.

Det mest optimale forhold mellem Omega 6 og Omega 3 er dog omkring 4 til 1. Når der gives for mange Omega 6 fedtsyrer gennem dit kæledyrs kost, betyder det, at færre Omega 3 fedtsyrer omdannes til EPA og DHA. Tilskud af Omega 3 (EPA og DHA) er i dette tilfælde meget vigtigt. Den nemmeste måde at give din hund ekstra Omega 3 er ved at bruge fish4dogs salmon oil.

Hvad skal jeg vælge til mit kæledyr

Hvis du vil være sikker på, at du vælger et godt produkt til dit kæledyr, skal du være opmærksom på følgende punkter:

  • Mængden af Omega 3/EPA/DHA skal beskrives eller spores i mg
  • Vær opmærksom på en lav kalorieværdi
  • Fedtsyrer bør pakkes i en forseglet, tapet eller mørk flaske på grund af risikoen for oxidation af fedtstofferne.

Tilsætning af E-vitamin

Tilsætningen af vitamin E til et produkt, der indeholder fiskefedtsyrer, hjælper med at beskytte olien mod forrådnelse. E-vitamin har også en gavnlig effekt på allergier og immunsygdomme. Hvis produktet er tilsat vitamin E, har dette en gavnlig indflydelse på virkningen af fiskeolien.

Tag også et kig op vores lakseolie produktsortiment.