Menu

Feliway

Det er aldrig rart når din kat er stresset eller urolig, hverken for dig eller katten. Feliway kan hjælpe med uønsket adfærd som tisseri uden for kattebakken, kradsen i møblerne, at katten gemmer sig eller slås med andre katte i hjemmet.
Feliway kan bruges i forskellige former, såsom fordamper, spray eller dråber.

Mere information

1 - 3 af 4 produkt

Feliway Classic

Feliway Classic er en kat feromon diffuser. Når dit kæledyr føler sig trygt, gnider det hovedet mod genstande, der er i deres omgivelser, og efterlader et stof, der kaldes ansigtsferomoner. Dette stof hjælper dyret med at identificere deres “sikre” steder omkring dit hjem. Hvis der ikke er nogen af ​​disse velkendte mærker i dit kæledyrs omgivelser, kan deres angst øges. Dyr er meget modtagelige for stress, angst og frygt, og selv små ændringer (som en ændring i rutinen, flytning, omarrangering af møbler eller nye familiemedlemmer) kan forstyrre dem. Feliway Diffuser spreder en syntetisk kopi af kattens ansigtsferomon rundt i dit hjem, som er klinisk bevist for at hjælpe din pelsede ven i stressede situationer. Det kan også hjælpe med at løse uønskede adfærdsproblemer.

Feliway Spray

Ligesom diffuseren kan Feliway Spray hjælpe med at forhindre uønsket adfærd såsom ridser og sprøjtning. Ved at sprøjte Feliway på døråbninger, kattelemme og andre fremtrædende områder omkring huset, spredes feromonerne, så dit dyr føler sig mere godt tilpas og reducerer angst. Du kan også bruge Feliway Spray på din katteholder til at gøre ture til dyrlægen (eller rejser generelt) til en meget mere behagelig oplevelse.

Feliway venner

Det beroligende feromon i Feliway Friends er en syntetisk kopi af det stof, som ammende mødre producerer for at få deres killinger til at føle sig trygge. Uanset dyrets alder, kan denne feromon altid fornemmes og har en beroligende effekt på dem. Feliway Friends er designet specifikt til at hjælpe med at reducere spændinger og konflikter i en husholdning med flere kæledyr.

Feliscratch

Dette seneste produkt fra Feliway er specifikt rettet mod den uønskede adfærd ved at ridse. Din pelsede ven har et naturligt behov for at klø, da det hjælper med at holde deres negle korte, men det kan også være et tegn på stress. Når de ridser en bestemt overflade, udskiller de en anden type feromon kendt som feline inter-digital semiokemisk. Feliscratch efterligner dette feromon og kan bruges til at markere steder rundt i huset, som dit kæledyr må ridse (som deres kradsestolpe). Det er klinisk bevist, at Feliscratch hjælper med at reducere uønsket kradseadfærd.

I hvilke situationer kan Feliway bruges?

Feliway kan bruges effektivt i forskellige situationer:

Sprøjtning

Når dit kæledyr markerer sit miljø ved at sprøjte og/eller tisse i huset, kan der være flere årsager. Hvor irriterende dette end er, er det en naturlig måde at kommunikere med omgivelserne på. Både kastrerede og ikke-kastrerede dyr markerer deres territorium ved at sprøjte. Der er dog forskel på, hvor hyppigt dette sker. Det er ikke ualmindeligt, at katte sprøjter i stressede situationer eller tisser i huset. Men hvis der ser ud til at udvikle sig en vane, hvor katten sprøjter flere gange om dagen og nye steder, kan det være et tegn på, at den ikke føler sig godt tilpas i omgivelserne.

Til behandling af sprøjteadfærd er Feliway diffusoren den bedst egnede. Denne sættes i en stikkontakt i det rum, hvor der sprøjtes. For yderligere støtte kan du bruge Feliway-spray til at påføre bestemte steder, hvor katten sprøjter. Hvis hætteglasset i fordamperen er tomt, kan du erstatte det med Feliway refill.

Ridser

Når dit kæledyr ridser møbler, tapet eller tæpper, så gør den det hovedsageligt for at markere sit territorium.

Overdreven skrabeadfærd har generelt intet at gøre med at vedligeholde neglene. For at markere territoriet over for andre, kradser katte normalt på synlige steder – ofte i nærheden af ​​hvilesteder. For at markere territoriet igen og stærkere, kradser de normalt på samme sted. En sådan skrabeadfærd indikerer usikkerhed. Katten føler sig ikke helt tryg i sit miljø, og har derfor brug for at markere sit territorium igen og igen. Hvis din kat kradser uønskede steder, kan du bruge Feliscratch by Feliway.

Feliway spray er ideel til behandling af uønskede ridser. Ved at påføre Feliway spray på områder, hvor dit dyr kradser, giver du din kat en følelse af sikkerhed, hvilket eliminerer behovet for at markere territoriet igen og igen.

Flytning, renovering og ommøblering

Katte er territoriale dyr, der markerer deres miljø med både optiske egenskaber og lugt. Når du flytter, bygger om eller istandsætter huset (for eksempel ved køb af nye møbler), forsvinder duftmarkeringen som dit kæledyr tidligere har påført. Dertil forsvinder følelsen af fortrolighed og velvære også. Derudover har katte en tendens til at tage langt væk hjemmefra, når de er i et nyt miljø, med alle dets mulige konsekvenser. 

Med Feliway diffuser kan du hjælpe din pelsede ven til hurtigt at føle sig godt tilpas i et nyt miljø. På grund af tilstedeværelsen af ​​de betryggende feromoner føles det nye miljø noget velkendt. Det anbefales derfor, hvis det er muligt, at placere fordamperen i dit nye hjem noget tid inden flytning. Det er også klogt at bruge fordamperen i det tidligere hus til at afstresse din loyale følgesvend og forberede flytningen.

Høje lyde

Katte er generelt ængstelige dyr. Derfor kan høje og især uventede lyde og meget støj være en kilde til stress. Begivenheder såsom fødselsdage og nytårsaften, der til tider kræver at der bliver rykket rundt på møbler, kan få din kat til at skifte territorium og kan derfor være dage, som ikke er så fornøjelige for din kat. Stress forårsaget af travlhed i deres omgivelser kommer ofte til udtryk i sprøjtning og uønsket skrabe adfærd.

I disse dage, hvor din lille tiger har et ekstra behov for tryghed og sikkerhed, kan Feliway diffusoren være en løsning. For at give de betryggende feromoner tilstrækkelig tid til at sprede sig, anbefales det at placere diffusoren i fatningen cirka en uge før den eller de pågældende dag(e).

Transport og besøg hos dyrlægen

Katte er meget følsomme over for ændringer i deres rytme og omgivelser. Transport af din killing, eksempelvis til et besøg hos dyrlægen, er derfor en kilde til frygt og stress. For at gøre det lettere og mere behageligt for dig at transportere dit kæledyr, kan du behandle transportkassen med Feliways spray cirka et kvarter før afgang. Hvis dit kæledyr ser anderledes ud efter et besøg hos din dyrlæge (f.eks. på grund af et beskyttelseshalsbånd eller en medicinsk kæledyrsskjorte), er det muligt, at andre kæledyr, der er til stede, vil reagere anderledes på ‘patienten’. Ved hjælp af Feliway-fordamperen kan du hjælpe de andre katte med at acceptere ‘patienten’.

Indkvartering på et kattepensionat

Nogle gange er det nødvendigt midlertidigt at indkvartere din kat på et pensionat, hvilket er et nyt miljø der naturligt bringer frygt og angst med sig. Feliway spray kan gøre din kats ophold i pensionatet mere behageligt. For at gøre det skal det midlertidige ophold behandles med sprayen femten minutter i forvejen, så de lindrende feromoner har tid nok til at virke ind og frigive de lindrende stoffer. Ved at tilslutte diffuseren et par dage før hjemkomst, kan du hurtigere få din kat til at føle sig godt tilpas igen i familiens hjem.

Multi-katte husstande

I en husholdning med flere katte kan komplekse sociale strukturer opstå – fra harmonisk sameksistens til voldsom konflikt. For ejeren er det ofte meget svært at finde årsagen til konflikter. En anspændt situation fører til rastløshed og stress med alle de konsekvenser det medfører – sprøjtning, uønsket kradseadfærd mv.

Feliway Friends diffuser kan hjælpe i en husstand med flere katte med at balancere det gensidige forhold og genoprette fred og stabilitet. Det kan være effektivt til for eksempel at stirre, blokere, slås, jagte og konflikter med eller uden sprøjtning. Det er dog vigtigt først at tage de nødvendige standardforanstaltninger: Sørg for, at der er nok affaldsbakker (antal katte + 1), fodrings- og drikkefaciliteter og skjule- og/eller hvilesteder. Den tommelfingerregel, der ofte bruges her: Sæt ikke flere dyr i huset end ledige rum, hvor de kan trække sig tilbage.