Menu

Snowshoe

Snowshoe er en mellemstor kat med en stærk personlighed. Selvom den stammer fra siameserne, er han ikke så ekstrem i sin opførsel. Den sociale snowshoe kommer godt ud af det med andre katte og hunde. Den er venlig over for sin ejer. Racen er aktiv og legesyg. Pelspleje er nem.

Snowshoe

Egenskaber

Oprindelse: USA
Andre racenavne: -
Krop : Afbalanceret, elegant og firkantet
Vægt : 2,5 til 5,5 kg.
Højde : -
Almindelige symptomer: -

Karakteristika

Snowshoe har en stærk personlighed. Selvom den stammer fra siameserne, er den langt mindre krævende. Den er livlig, aktiv og en fremragende jæger. Den sociale snowshoe kommer godt ud af det med andre katte og hunde. Katten er legesyg og er glad for at lege sammen med børn. Den er meget sød og venlig overfor sin ejer. En ugentlig børstning er tilstrækkelig for at pleje dens pels.

Udseende

Farve

Snowshoe har de samme klassiske farver som siameserne, inklusive sæl (meget mørkebrun), blå, chokolade og lilla. De mørkere aftegninger står i kontrast til kroppens lyse farve. Det omvendte V i ansigtet og det yderste af benene er hvide. De har ofte hvide poter der ligner at den har små sokker på. Snowshoes næse er hvid, rosa eller uensartet.

Krop, ben og hale

Snowshoe har en afbalanceret og elegant kropsbygning. Kroppen er firkantet. Bagdelen er lidt højere end skuldrene. Ryggen er let buet. Racen har moderat udviklede knogler med faste, men ikke massive muskler. Snowshoes ben er i harmoni forhold til kroppen og ender i mellemstore, ovale poter. Halens er  proportional med kroppens længden. Halen er bredest  i bunden, hvorefter den ender ud i en spids.

Hoved, ører og øjne

Snowshoe har et mellemstort hoved, der næsten danner en ligesidet trekant. Panden er flad. Den har høje og tydelige kindben. Katten har en bred næse, der hverken er spids eller firkantet. Næsen er lige og hagen er fast. Snowshoe ører er mellem til store i størrelsen. De er brede i bunden og har let afrundede ender. Ørene har tyndt hår. Snowshoes øjne er moderat store og ovale. De har en mandelformede og er let skrående. Øjenfarven er altid blå, jo dybere farve, jo bedre.

Pels

Shoeshow har en tyk, kort, flad pels. Håret er glansfuldt. De har stort set ingen underuld.